Bransjeorganisasjoner

Mittanbud samarbeider med de fleste bransjeorganisasjoner for å kunne synliggjøre kompetanse og kvalitet av bedriftene hos oss. Slik at du kan gjøre et trygt valg av bedrift til din jobb.

Bransjeorganisasjoner
Personvern

Det er flere grunner til å benytte seg av en leverandør som er tilknyttet en bransjeorganisasjon. Først og fremst er det fordi bransjeorganisasjoner er landsomfattende organisasjoner tilsluttet Byggenæringens landsforening og NHO. De samarbeider med Forbrukerrådet for å fremme seriøsitet og kvalitet i bygge- bransjen, og tilbyr forsikringsordninger for medlemsbedriftene.


For din sikkerhet når du skal velge fagfolk har vi samlet noen bransjeorganisasjonsmerker du bør se etter for en trygg og sikker oppussing.


Byggmesterforbundet

Er en landsdekkende organisasjon for byggefirmaer. De tilbyr faglig etterutdanning, juridisk bistand, forsikrings- og garantiordninger til alle sine medlemsbedrifter, for å sikre høy kompetanse, god kvalitet og seriøsitet i bransjen.

Foreningen for El- og IT-bedriftene - NELFO

Foreningen for EL- og IT-bedriftene er bransje- og arbeidsgiverorganisasjon for bedrifter som arbeider med installasjon innenfor elektrofagene i Norge. Som bransjeorganisasjon arbeider NELFO for at bransjen skal utføre sine oppdrag med høy faglig kvalitet som fremmer sikkerheten i de elektriske installasjonene i Norge.

Rørentreprenørene Norge

Rørentreprenørene Norge er en landsdekkende organisasjonen for rørlegger- bedrifter. Det stilles strenge kvalifikasjonskrav for medlemsskap og medlemmene kan vise til færre reklamasjoner enn bedrifter utenfor organisasjonen. Sjekk også skikkeligrørlegger.no for mer nyttig informasjon om oppussing og renovering.

Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund - MLF

MFL organiserer mesterbedrifter innenfor maler- og gulvleggerfaget. Gjennom faglig utvilking og gode rutiner for sine medlemmer sikrer MFL at du som forbruker får arbeid utført i henhold til avtale og forventet kvalitet. Alle medlemsbedrifter er dekket av MLFs egen forbrukergaranti.

Ventilasjons- og blikkenslagerbedriftenes Landsforbund - VBL

VBL er en medlemsorganisasjon for ventilasjons- og blikkenslagerbedrifter. Alle VBL sine medlemmer innehar høy faglig kompetanse innen tak, fasade og ventilasjon.

Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg – EBA

EBA er en landsdekkende bransjeforening for entreprenører. Medlemsmassen spenner fra landets største landsdekkende entreprenørbedrifter til mindre håndverksbedrifter og spesialentreprenører.

Norske anleggsgartnere, miljø- og landskapsentreprenører - NAML

NAML er en landsomfattende medlemsstyrt organisasjon for næringsdrivende innen grønn sektor. De anlegger, drifter og vedlikeholder alle typer uteanlegg som hager, plasser og parker. Typisk arbeid er plen- og plantearbeid, lys- og vannarrangementer i tillegg til mur, kanter og belegg i naturstein og betong.

Norske Murmestres Landsforening - NML

NML er en solid bransjeforening med lange tradisjoner. NML har ansvaret for murerfaget som består av mur-, puss- og flisarbeider.

Takentreprenørenes Forening - TEF

TEF er en bransjeorganisasjon for tak- og membrantekkere. Foreningens bedrifter er spesialister på tekking av flate tak og membraner på terrasser, i våtrom og på parkeringsdekker.

Norsk Varmepumpeforening - NOVAP

En NOVAP-godkjent forhandler er godkjent av Norsk Varmepumpeforening i forhold til faglig kompetanse. Som forbruker kan du klage til NOVAP hvis du velger en godkjent forhandler og ikke er fornøyd med varmepumpen eller servicen.

Sikre deg en seriøs håndverker

Det er flere ting du kan gjøre for å sikre deg at bedriften du velger er seriøs. I samarbeid med handlehvitt.no har vi en forenklet sjekkliste du kan bruke:

  • Sjekk organisasjonsnummer, og om bedriften er MVA-registrert. Dette kan du gjøre på bedriftens profilside her på Mittanbud, på proff.no eller andre lignende sider.

  • Be om skatteattest fra bedriften, og sjekk evalueringer og referanser. Du kan be bedriften bestille skatteattest via skatteetaten sine nettsider.

  • Sjekk om bedriften har riktig fagkunnskap, kompetanse og referanser. På profilsiden til bedriften kan du finne mer informasjon om dette.

  • Skriv alltid kontrakt med bedriften du velger - uansett om det er en stor eller liten jobb.

  • Pass på at ansatte har HMS-kort.

  • Få en gyldig faktura, med MVA, og betal via bank. Les mer om hva en gyldig faktura inneholder her.

  • Ta vare på all dokumentasjon. Dette kan bedriften legge direkte i boligmappa, en tjeneste som samler dokumentasjon om din bolig.

På handlehvitt.no sine nettsider kan du lese enda mer utfyllende om alle disse punktene, og få god hjelp til å sikre deg at også du handler hvitt.

Publisert 02. feb. 2023, 13:45

Oppdatert 09. jan. 2024, 11:01