Proff
Referanser

Byggfirma Hetland

Bygget opp firmaet med Mittanbud – Byggfirma

Morten Hetland var lei av å jobbe for andre og ønsket heller å starte noe eget. I 2011 etablerte de Byggfirma Hetland, og det har gått over all forventning – mye takket være Mittanbud.

Referanser

– Som nyetablert firma er selvsagt utfordringen å få jobber. Vi meldte oss derfor inn på Mittanbud omtrent fra dag én, og fikk faktisk en del jobber med en gang. I utgangspunktet skulle makkeren min fortsette ut oppsigelsestiden i det forrige firmaet, men etter fjorten dager måtte han bare be om å få gi seg der og satse for fullt hos oss, forteller Morten Hetland.


Kompetanse er viktig for kundene

Til å begynne med fikk Byggfirma Hetland nesten hundre prosent av jobbene via Mittanbud. I dag er de nede i nitti prosent. Resten kommer fra kunder de har gjort en jobb for tidligere og som tar kontakt igjen.


Hetland opplever kundene som svært kvalitetsbevisste og merker at de setter pris på fagkunnskapen han besitter.


– Det at jeg har en solid utdannelse med mesterbrev og lang erfaring har nok vært en viktig årsak til at vi vinner såpass mange jobber på Mittanbud. Mange kunder foretrekker en erfaren håndverker som kan komme med gode vurderinger og råd underveis.


Er kundene blitt mer bevisste på å velge kvalitet fremfor lavest mulig pris nå enn før?


– Folk har jo skjønt poenget etter hvert, at det er ikke alltid prisen som er det viktigste. Det å få levert en vare, en kvalitet på det som er gjort, er ofte viktigere enn å telle på hundrelappene og kronene. Jeg har mer enn én gang fått høre at "du var ikke den billigste, men du hadde absolutt best evalueringer, så derfor valgte vi deg".Morten Hetland driver i dag Byggfirma Hetland sammen med sin sønn.

Rekrutterte sønnen inn i firmaet

I 2016 måtte Morten Hetlands polske partner slutte av helsemessige årsaker. Heldigvis stod Hetlands sønn klar til å overta. Han hadde vært ansatt som lærling i bedriften en god stund, men var nylig ferdig med fagprøven.


– Han var veldig interessert i å satse for fullt her, i stedet for å begynne i et annet firma, forteller Hetland. Så nå er er det far og sønn som er ute og jobber. Vi samarbeider fint og forstår hverandre godt. Han ser hva som må gjøres og ikke minst så er han veldig rask og effektiv.


Dyktige samarbeidspartnere

Byggfirma Hetland driver primært med rehabilitering- Det går mye i oppussing, skifting av vinduer, kjøkkenmontering, og så videre. De samarbeider med malere, elektrikere og rørleggere som stiller opp på kort varsel ved behov. Hetland forteller at det mange ganger dukker opp ekstrajobber underveis som kunden i utgangspunktet ikke har tenkt på.


– Vi får ofte tilbakemeldinger på at kundene setter pris på at vi har så dyktige og pålitelige underleverandører. Folk som kommer når de har sagt de skal komme, understreker Hetland.


Her kan du enkelt komme i kontakt med flere dyktige byggmestere nær deg.