Vi gir tilbake til håndverksbransjen

Mittanbud støtter Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker arrangeres for sjette året på rad i 2022. Som en av initiativtakerne til kåringen er Mittanbud med på å løfte frem de dyktige håndverkerne som bygger landet vårt.

Av Ingvild Rorge Solheim


Sist oppdatert: 09. mai 2022 13:41

Mittanbud vil vise takknemlighet til bransjen vi lever av

Norges Hyggeligste Håndverker er viktig for tjenesten vår, understreker Martin Grevstad, kommunikasjonsansvarlig i Mittanbud. Grevstad har jobbet tett med kåringen gjennom flere år.

Øker stoltheten omkring håndverksyrkene

Grevstad forteller hva formålet med kåringen er, og hvordan Mittanbud bidrar som sponsor.

– Denne kåringen betyr ekstremt mye for håndverksbransjen. Den bidrar til at håndverkerne får den oppmerksomheten de fortjener, og øker stoltheten omkring håndverksyrkene, sier han, og legger til:

For Mittanbud som sponsor og prosjektledere, er Norges Hyggeligste Håndverker et utrolig viktig prosjekt. Vi investerer masse tid, ressurser og penger i prosjektet fordi vi ønsker å gi noe tilbake til bransjen og alle de flinke håndverkerne vi har.
Martin Grevstad ,
Mittanbud

Norge vil mangle 90 000 håndverkere i 2030

Yrkesrettet utdanning har i mange år hatt et dårlig rykte, og blir i mange sammenhenger snakket ned sammenlignet med universitetsutdanning. Ifølge prognoser fra SSB vil Norge mangle 90 000 håndverkere og fagarbeidere i 2030. Denne ubalansen skyldes i stor grad håndverksbransjens dårlige omdømme.

Håndverksyrkene anses ikke som reelle yrkesvalg

En undersøkelse gjort av Norstat (september 2021) for Norges Hyggeligste Håndverker viste at 43% av befolkningen med barn under 20 år ikke anså håndverksyrkene som et reelt yrkesvalg for sine barn.

Slike holdninger er det Norges Hyggeligste Håndverker og Mittanbud ønsker å bekjempe.

Norges Hyggeligste Håndverker er bransjens positive historieforteller

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte fram flinke rollemodeller og fortelle gode historier, og det har vi lyktes med. Over 5000 nominerte håndverkere og over en million stemmer på seks år sier mye om det vi, sammen med sponsorer og bransjen, har fått til. Vi er utrolig stolte over å ha vært med på denne reisen fra start, sier Grevstad.

Han understreker at Norge er helt avhengige av håndverkere, og at dette er en bransje som betyr mye for det norske samfunnet. Han håper Norges Hyggeligste Håndverker kan bidra til at flere ønsker å bli håndverkere.

– Norges Hyggeligste Håndverker er en av flere gode initiativ som gjøres for å bedre bransjens omdømme og øke rekrutteringen til yrkesfag. For Mittanbud er det viktig at flere unge velger håndverksfag, og det er også en av hovedgrunnen til at vi satser så tungt på Norges Hyggeligste Håndverker, sier Grevstad.

Hussein El Haddaoui som står smilende med pokal i hånden og medalje rundt halsen.
Vinneren av Norges Hyggeligste Håndverker 2021, Hussein El Haddaoui.
Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte fram flinke rollemodeller og fortelle gode historier, og det har vi lyktes med. Vi er utrolig stolte over å ha vært med på denne reisen fra start.
Martin Grevstad ,
Mittanbud

Tjenesten skaper arbeidsplasser for tusenvis av håndverksbedrifter

På Mittanbud logger det inn over 3000 bedrifter i uken. Bedriftene på tjenesten tilhører en rekke forskjellige fagområderkategorier: Rørlegger, elektriker, maler, murer entrepenør, snekker, anleggsgartner og bilmekaniker for å nevne noen.

Kåringen reflekterer mangfoldet i ulike fagområder

Norges Hyggeligste Håndverker reflekterer det samme mangfoldet, gjennom syv ulike kategorier håndverkere kan nomineres i. Dette er syv kategorier hvor hver håndverker kan få fortalt sin unike historie, og kunder og bekjente kan gi sine tilbakemeldinger.

Nominasjoner i syv ulike kategorier

Fra og med 25. april er det mulig å nominere en håndverker du mener burde bli kåret til Norges Hyggeligste Håndverker. Du kan nominerer kandidater i de syv kategoriene snekker/tømrer, elektriker, mur og betong, maler, rørlegger, lærling og annet-kategorien. Det vil bli kåret syv kategorivinnere, og blant disse syv kåres én hovedvinner: Norges Hyggeligste Håndverker 2022.

Du kan lese mer om selve kåringen her.

Vegard Utne står smilende med medalje og pokal foran sponsorvegg.
Vegard Utne som vant Norges Hyggeligste lærling 2021.

Nominer din kandidat til NHH

Kjenner du en håndverker som fortjener utmerkelsen Norges Hyggeligste?

Nominer dem, og husk å stemme på dem du synes fortjener det.

Er du klar for å nominere en hyggelig håndverker?

Gå til hyggeligste.no for å nominere og stemme!