Trygghet for deg som skal pusse opp

Oppussingsforsikring

Mittanbud og Tryg Forsikring tilbyr, som eneste i Norge, en egen oppussingsforsikring. For å tegne forsikringen, må du legge ut og gjennomføre jobben gjennom Mittanbud. Skulle du være uheldig med ditt oppussingsprosjekt, dekker vi deg økonomisk med inntil 1 million kroner. Oppussingsforsikringen dekker kostnader til utbedring når arbeidet ikke er fagmessig utført, konkurs og en del andre uforutsette hendelser som kan oppstå.

Start her
Mittanbud og Tryg Forsikring logo inni et hjerte

Trygghet når du pusser opp

Oppussing er ofte en stor økonomisk investering, og heldigvis går det som regel bra. En sjelden gang går det dessverre galt, og da er det godt å være forsikret. Med oppussingsforsikringen fra Mittanbud og Tryg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp det som går galt.

Fem grunner til å velge oppussingsforsikring

Oppussingsforsikring gir deg tryggheten du trenger i forbindelse med ditt oppdrag. Kort fortalt sikrer vi deg mot det meste som kan gå galt i et oppussingsprosjekt.

1. Bekymringsfri oppussing

Med oppussingsforsikring fra Tryg Forsikring og Mittanbud kan du trygt sette i gang med oppussingsprosjektet ditt. Eventuelle kostnader knyttet til utbedring av kontraktsarbeidet og feil på materiell er dekket av forsikringen din.


2. Hus- og innboforsikring holder ikke alene

Mange hus- og innboforsikringer dekker konsekvensene av «håndverkerfeil», men ikke utbedring av selve feilen. Oppussingsforsikringen dekker selve arbeidet som er gjort, og utbedring av dette hvis det ikke er fagmessig utført. Følgeskader dekkes ikke, og må dekkes av din vanlige husforsikring og/eller innboforsikring – sjekk gjerne med ditt forsikringsselskap at de dekker disse.


3. Trygghet i 10 år

Oppussingsforsikringen gjelder i 10 år etter at arbeidet er utført. Den dekker blant annet kostnader til utbedring av forsikret kontraktsarbeid der arbeidet ikke er fagmessig utført og feil på materialer.


4. Forsikringen trenger ikke å koste mye

Prisen på vår oppussingsforsikring varierer ut fra størrelsen på oppdraget. For nøyaktig pris kan du enkelt fylle ut vår priskalkulator med oppdragsprisen din, som du får tilgang til når du velger oppussingsforsikring.


5. Dekker hele kontraktsbeløpet

Vi er opptatt av at du skal ha økonomisk trygghet når du pusser opp. Derfor gjelder oppussingsforsikring for hele kontraktsbeløpet, inntil 1.000.000 kroner. I tillegg dekkes merkostnader til blant annet riving og rydding.

1.000 kr - 30.000 kr

Hvor mye koster en oppussingsforsikring?

Prisen på oppussingsforsikringen er 3% av oppdragets totalverdi inkludert arbeid og materialer. Minstepris på forsikringen er 1000 kr.

Under følger ulike priseksemper. Hvor første beløp er oppdragets totalpris inkludert materialer og utstyr, og det andre beløpet viser engangspris på forsikringen.

---

Eksempel 1: 25.000 kr / 1.000 kr

Eksempel 2: 90.000 kr / 2.700 kr

Eksempel 3: 400.000 kr / 12.000 kr

Eksempel 4: 1.200.000 kr / 30.000 kr*

---

* Forsikringen har dekning inntil 1.000.000 kr. Dette vil være maksdekning selv om oppdragets verdi er høyere.

Hva dekker forsikringen?

Som den eneste forsikringen i Norge, dekker oppussingsforsikring det meste som kan gå galt når du pusser opp.

Feil og mangler

Vi dekker kostnader til utbedring av jobben når arbeidet ikke er fagmessig utført.

Tyveri og bedrageri

Vi dekker deg dersom du skulle være så uheldig å bli utsatt for underslag, tyveri, bedrageri eller dokumentfalsk.

Konkurs

Dersom utførende håndverker eller håndverkers firma går konkurs, vil dine direkte økonomiske tap være dekket av oppussingsforsikring.

Start oppussingen nå!

Kom i kontakt med dyktige håndverkere med yrkesstolthet, gjennomfør befaring og motta uforpliktende tilbud på ditt oppussingsprosjekt. På Mittanbud finner du håndverkere som venter på å hjelpe deg.

Spørsmål og svar

Norges første oppussingsforsikring er et samarbeid mellom Tryg Forsikring og Mittanbud, for å gi deg som pusser opp større trygghet. Her får du svar på hvordan du kjøper forsikringen, hvor mye den koster, hva den dekker, hva som omfattes, og annen nyttig informasjon.

Oppussingsforsikring er foreløpig kun tilgjengelig for brukere av Mittanbud. For å kunne tegne oppussingsforsikring må du legge ut et oppdrag på Mittanbud og velge firma som skal utføre jobben. Når dette er gjort vil du få muligheten til å kjøpe forsikring. Dette kan gjøres med en gang du har valgt bedrift, eller etter du har signert Mittanbuds digitale kontrakt.

Forsikringen koster fra 1.000 kroner, og prisen varierer ut fra størrelsen på oppdraget. Vi mener at det er en liten pris å betale for økt trygghet. Forsikringen er en engangsforsikring, og du betaler bare én gang.


Priseksempler:

  1. Oppdragets totalsum 25.000 kr - Engangspris på forsikringen blir 1.000 kr
  2. Oppdragets totalsum 90.000 kr - Engangspris på forsikringen blir 2.700 kr
  3. Oppdragets totalsum 400.000 kr - Engangspris på forsikringen blir 12.000 kr
  4. Oppdragets totalsum 1.200.000 kr - Engangspris på forsikringen blir 30.000 kr*

*Forsikringen gjelder kun skader/erstatning opptil i 1 million kroner. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan bruke oppussingsforsikringen på oppdrag med en verdi høyere enn 1 million kroner. Kun at du er økonomisk dekket opp til 1 million kroner.

Forsikringen dekker følgende hovedpunkter:

Kostnader til utbedring av forsikret kontraktsarbeid i inntil 10 år:

  • der arbeidet ikke er utført fagmessig
  • ved feil på benyttet materiell

I tillegg dekkes:

  • underslag/tyveri
  • bedrageri/dokumentfalsk
  • konkurs hos utførende håndverker/håndverkers firma.


Dette er et utdrag av vilkårene. Se fullstendige forsikringsvilkår for mer informasjon.

Du er forsikret fra den dagen oppdraget starter, til oppdraget må anses som avsluttet. Forsikringstiden kan maksimalt være ett år. Startdato er fastsatt i forsikringsbeviset som du får når du har kjøpt oppussingsforsikring.

Selv om forsikringstiden maksimalt gjelder i ett år, er du fortsatt dekket dersom håndverkerarbeidet ikke er fagmessig utført eller ved feil på benyttet materiell i inntil 10 år.


Se fullstendige forsikringsvilkår for mer informasjon.


Slik fungerer Mittanbud

Mittanbud ble startet i 2009 og er Norges største anbudstjeneste. Vi formidler anbud til over 30.000 leverandører over hele landet, basert på forbrukerens beskrivelse av jobben og hvor i landet arbeidet skal utføres. Hver uke sender vi ut 5.000 nye jobber til bedriftene i tjenesten.

Legg ut jobben

Fortell oss hva du ønsker å gjøre og vi sender jobben til relevante bedrifter.

Motta uforpliktende tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Velg den rette for deg

Sammenlign tilbud, få jobben gjort og legg inn evaluering i etterkant.

Slik velger du riktig håndverker

Det er ikke alltid lett å velge riktig håndverker til oppussingsprosjektet. Med noen enkle grep kan du likevel gjøre valget mye enklere. Her er de beste tipsene til hva du må se etter når du skal velge håndverker.

Enten du legger ut jobben på Mittanbud eller forhører deg med venner og bekjente om aktuelle håndverkere, anbefaler vi alltid at du får tilbud fra minst tre-fire håndverkere. Dette gir deg en bedre oversikt over mulighetene du har, og gjør det lettere å sammenligne tilbudene du får. Når du legger ut jobben på Mittanbud er det viktig at du tar deg tid til å beskrive jobben som skal gjøres på en god måte. Gjerne med bilder. Vi ser at jobber som er ordentlig beskrevet og har bilder, får flere svar enn de som er korte og uten bilder.

Når jobben er lagt ut og du begynner å få svar, må du gjøre jobben med å sjekke seriøsiteten til håndverkeren eller håndverkerfirmaet. Be alltid om referanser og les evalueringer fra tidligere kunder. Vi anbefaler at man spesielt ser etter evalueringer på jobber som ligner det man selv skal få utført. På Mittanbud blir håndverkeren evaluert etter at en jobb er gjort, der både gode og dårlige evalueringer blir publisert på bedriftenes profilsider.

Når du har valgt hvilke bedrifter som kan være aktuelle, be de komme på befaring, og gå nøye gjennom jobben sammen med håndverkeren. Påse at du har fått med alt arbeid du vil ha gjort. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Det er alltid smart å bruke fagfolk med nødvendig kompetanse for jobben. Mittanbud samarbeider med de fleste sertifiserings- og godkjenningordninger for å kunne synliggjøre kompetanse og kvalitet av bedriftene hos oss. Slik at du kan gjøre et trygt valg av bedrift til din jobb. Les mer om de ulike sertifiserings- og godkjenningsordningene her

Ved større oppussinger kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi i tilfelle det skulle oppstå uforutsette problemer senere. Ønsker du en enkel oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du søke dette på proff.no. Du kan også sjekke dette på bedriftenes profilsider. Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt med kunden for den jobben de skal utføre. Mittanbud har utviklet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg, enkel og sparer deg og firmaet for mye tid. Med digital kontrakt kan du signere kontrakt med håndverkeren uansett hvor du er - direkte fra din mobil, nettbrett eller PC. Kontrakten har naturligvis samme juridiske gyldighet som tradisjonelle papirkontrakter. Løsningen har vi laget i samarbeid med et selskap som heter Swiftcourt. Kontraktsmalen er anbefalt av Forbrukerrådet og baserer seg på håndverkertjenesteloven.

Ikke fall for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning. Ved å handle hvitt bidrar du også til et godt arbeids- og næringsliv der forbrukere og arbeidstakere har gode rettigheter og bedrifter konkurrerer på like vilkår. Du bidrar med penger til fellesskapet, som igjen fordeles på blant annet veier, skoler og sykehjem.

Handler du hvitt kan du både kreve kontrakt, å få betale via bank, og dokumentasjon på utført arbeid. Be derfor alltid få en faktura på arbeidet som er utført. Den må også oppfylle kravene i bokføringsloven. Betaler man via bank slipper man også risikere å bli gjort medansvarlig for manglende innbetalt skatt og avgift.

Få flere gode tips og råd på handlehvitt.no

Betal aldri på forhånd og unngå depositum. Du kan betale underveis, men betal aldri alt før du ser at jobben blir gjort tilfredsstillende.

Kom i gang med oppussingen nå!

Kom i kontakt med dyktige håndverkere med yrkesstolthet, gjennomfør befaring og motta uforpliktende tilbud på ditt oppussingsprosjekt. På Mittanbud finner du håndverkere som venter på å hjelpe deg.