Om Mittanbud

Viktig å bekjempe useriøse håndverkere

Vi vil at dyktige og skikkelige håndverkere skal lykkes. Da må det være rettferdig konkurranse på Mittanbud og vi stiller derfor tydelige krav til bedriftene.

Enkelt og trygt

Forbrukere velger Mittanbud fordi det gjør det enkelt å kjøpe håndverkstjenester på en tryggere måte. Det er enkelt å innhente tilbud fra flere bedrifter, sjekke kvalifikasjoner og undersøke andres erfaringer med håndverksbedrifter.

Mittanbud er en trygg tjeneste fordi vi stiller tydelige krav til bedriftene. Vi samarbeider med alle bransjeorganisasjoner, fokuserer på godkjenningsordninger og lar forbrukere dele sine erfaringer ved å evaluere håndverksbedriftene når jobben er utført. De seriøse håndverksbedriftene med fornøyde kunder blir valgt på nytt og får stadig flere jobber – de useriøse forsvinner fra tjenesten.

Mittanbud jobber utrettelig mot useriøse aktører og vi kommer til å fortsette kampen i samarbeid med bransjene, tilsynsmyndigheter og forbrukerorganisasjoner.

Fakta er bedre enn synsing

Skatteetaten gjennomfører jevnlig undersøkelser om svart arbeid. Hele 59% av de som har kjøpt svart arbeid har kommet i kontakt med bedriften via kolleger, venner eller bekjente. Bare 6% oppgir at de har kommet i kontakt med håndverkeren via anbudstjenester på nett.

Du kan lese hele undersøkelsen på nettsiden samarbeidmotsvartokonomi.no (direkte lenke til PDF-fil)

Mittanbud stiller strenge krav til bedriftene

De som ikke kjenner vet ikke om alle de strenge kravene vi stiller for å være på Mittanbud:

  • Alle som skal være med på Mittanbud må selvfølgelig være korrekt registrert i Brønnøysund.
  • Vi slipper kun inn bedrifter som har alle godkjenninger i orden. Vi kan sjekke dette fordi vi samarbeider med alle de viktige godkjenningsordningene.
  • Mittanbud kaster ut useriøse bedrifter, de som tilbyr svart arbeid, utfører dårlig fagmessig arbeid eller behandler kunder dårlig.
  • Vi gir brukere tydelige råd om hva som er viktig å huske på ved kontraktsinngåelse og gjennomføring. Mittanbud advarer brukerne klart og tydelig mot å betale svart. Vi utarbeider tips og råd sammen med Forbrukerrådet.
  • Mittanbud ønsker å komme arbeidslivs- og økonomisk kriminalitet til livs, og samarbeider derfor med Skatteetaten mot organisert kriminalitet.
  • Brukerne forteller oss når noen gjør en dårlig jobb, og vi kaster ut alle som opptrer useriøst.

De fleste håndverksbedrifter er seriøse

De aller fleste håndverksbedrifter i Norge er drevet av seriøse og stolte håndverkere som leverer god kvalitet. Seriøse bedrifter gjør kundene fornøyde. På Mittanbud måler vi hvor fornøyde kundene er. Hele 94 av 100 kunder gir høyeste eller nest høyeste score til håndverksbedriften som utførte arbeidet.

Les også hvordan vi jobber med kvalitetssikring av evalueringene.