Tips og råd - Skrevet av Martin Grevstad

Halve Norge skal pusse opp

Nesten halvparten av alle nordmenn planlegger et oppussingsprosjekt. Trenger du håndverker nå er du nesten for sent ute.

Våren er oppussingens høysesong. En ny undersøkelse gjort av Respons Analyse, for formidlingstjenesten Mittanbud, viser at fem av ti nordmenn går med planer om å pusse opp egen bolig, leiebolig, fritidsbolig eller uteplass.

Nesten halvparten av de som skal pusse opp, planlegger å gjøre noe med uteplassen.

Obs BYGG forteller om stor pågang fra nordmenn som ønsker å friske opp terrassen, hagen, taket eller kledningen på huset

– Vi merker veldig at vinteren er over, og at folk har lyst til å komme seg ut for å gjøre uterommet fint, forteller Espen Braaten, kjededirektør i Obs BYGG.

Stor forskjell på vår og vinter

Byggevarekjeden merker stor forskjell på vår og vinter, og Braaten forteller at så fort snøen smelter, og gradestokken bikker 10-15 varmegrader, så eksploderer det av oppussingsivrige nordmenn.

Og skal vi tro Braaten så velger stadig flere å handle det de trenger selv.

– Mange kunder foretrekker å handle byggematerialene selv for å være sikker på å få riktig pris, og bruker formidlingstjenester for å få jobben gjort. Det er en trend vi tilpasser oss til, sier han.

Rekordstor pågang på Mittanbud

Tall fra Mittanbud viser at jobber som legges ut i disse dager, i snitt får svar fra tre ulike bedrifter. Til sammenligning fikk jobbene som ble lagt ut i perioden januar til og med mars i snitt 4,4 svar.

Håvard Bungum, administrerende direktør i Mittanbud forteller at dersom du går med planer om å pusse opp før sommeren, bør du kontakte en håndverker allerede nå.

– Vi har aldri tidligere opplevd samme pågang fra nordmenn som ønsker å pusse opp som vi gjør nå. Bare på de siste to ukene har det blitt lagt ut over 12 000 oppdrag på Mittanbud, sier Bungum.

Planlegger du oppussing?

Start prosjektet på Mittanbud

Planlegger du oppussing?

Start prosjektet på Mittanbud

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.