Få tilbud på totalrenovering

Totalrenovering

Totalrenovering er et stort prosjekt – vet du ikke hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som tar prosjekt ditt fra A til Å.

Start med å beskrive prosjektet ditt

6 tips til en vellykket totalrenovering

Totalrenovering er et stort prosjekt i både tid, penger og omfang. Med god planlegging og dyktige håndverkere unngår du enkelt de største fallgruvene. Her er Mittanbuds beste tips til en vellykket totalrenovering - fra start til slutt.

En vellykket totalrenovering starter alltid med god planlegging. Start med å definere hva prosjektet ditt skal omfatte. Den største feilen mange gjør er at de glemmer å legge en helhetlig plan fra starten av, og dermed ender opp med et dårligere og mindre gjennomtenkt sluttresultat.


Vi anbefaler å svare på følgende åtte spørsmål før du går i gang med totalrenovering. På denne måten sikrer du en tryggere og mer gjennomtenkt prosjekt.


Åtte spørsmål du må stille deg selv før du totalrenoverer en bolig:

 1. Hvorfor skal jeg totalrenovere?
  1. Boligen er gammel og må oppgraderes til dagens standard
  2. Ønsker å fornye og gjøre boligen mer personlig
  3. Boligen skal totalrenoveres for så å selge
 2. Hva ser jeg for meg skal inngå i totalrenoveringen?
 3. Skal jeg beholde eksisterende planløsning eller lage ny?
 4. Hvilken standard ønsker jeg på boligen og materiell?
  1. Høy
  2. Normal
  3. Lav
 5. Skal hele prosjektet settes bort eller kun deler av det? Hvem gjør i så fall hva?
 6. Ønsker jeg en dedikert prosjektleder eller skal jeg være prosjektleder?
 7. Når ønsker jeg oppstart og hvor lang tid kan prosjektet ta?
 8. Har jeg et alternativt sted å bo mens prosjektet pågår?


En godt planlagt totalrenovering er viktig for å få et godt sluttresultat. Bruk derfor alltid god tid på planlegging i forkant.

Mange bedrifter har stor erfaring med totalrenovering og kan være til god hjelp i planleggingsfasen, spesielt hvis du ikke helt vet hvor du skal starte.

På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som tar ditt prosjekt fra A til Å.

Hvor lang tid det tar å totalrenovere en bolig avhenger av størrelsen på boligen, hva slags bolig du har, og ikke minst omfanget på prosjektet.

Uansett hva som er utgangspunktet for din totalrenovering anbefaler vi å beregne god tid.

Be alltid om en tydelig fremdriftsplan fra bedriften du velger å benytte. Husk likevel at det ofte kommer opp uforutsette ting som gjør at ting kan ta lengre tid enn planlagt. Vi anbefaler for eksempel ikke å planlegge en konfirmasjon i din totalrenoverte bolig kun dager etter prosjektet skal stå ferdig. Det er risikosport.

Når du skal totalrenovere en bolig er valg av håndverker svært viktig.

En totalrenovering innebærer bruk av ulike typer håndverkere. Det kan derfor være en fordel å velge en totalentreprenør eller en bedrift som har avtale med andre håndverksbedrifter.

Mange som totalrenoverer boligen foretrekker også å velge en bedrift som tilbyr en dedikert prosjektleder. Det kan gjøre kommunikasjon og gjennomføring enklere.


Her er syv ting du bør huske når du skal velge håndverker til din totalrenovering:

 • Innhent tilbud fra flere bedrifter
 • Sjekk om bedriften har referanser på lignende prosjekter
 • Inviter alltid på befaring
 • Bruk fagfolk med riktig kompetanse. Be gjerne om dokumentasjon på kompetanse
 • Sjekk alltid bedriftens økonomi
 • Skriv kontrakt med bedriften du velger
 • Kjøp oppussingsforsikring. Går noe galt underveis er du sikret økonomisk
 • Betal hvitt - svart arbeid er ulovlig.

Skriv alltid kontrakt med bedriften du har bestemt deg for å bruke. Alle seriøse håndverkere skriver kontrakt med kunden på jobber de skal utføre. Mittanbud har i samarbeid med Forbrukerrådet utarbeidet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg og enkel å bruke.

Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil fem års garanti.

I tillegg til å skrive kontrakt anbefaler Mittanbud at du setter deg med bedriften du har valgt, og sammen setter opp en fremdriftsplan. Planen bør inneholde noen nøkkeldatoer som indikerer hvilke oppgaver som skal være ferdige til de ulike datoene. Dette gjør dette lettere for deg som kunde å følge opp prosjektet underveis.

Sammen med Tryg Forsikring har vi laget Norges første oppussingsforsikring. Dette gir deg som forbruker ekstra trygghet. Skulle du være uheldig med ditt oppussingsprosjekt dekker forsikringen deg med inntil 1 million kroner. Spesielt ved store jobber - som ved oppussing av bad, vil forsikringen være en god investering. Forsikringssummen er dessuten veldig gunstig.

Les mer om oppussingsforsikringen her.

Mittanbud anbefaler å alltid be om dokumentasjon på arbeid som er utført. Noen rom, som for eksempel bad, er det dokumentasjonsplikt på når du totalrenoverer, mens det på andre rom ikke er et krav. Uansett om det er krav eller ikke så er det en god regel å be håndverkeren om å beskrive alt arbeidet som er gjort.

Be om dokumentasjon på hva og hvordan som er gjort, hvilke produkter de har levert og naturligvis hvem som har gjort det. Poenget med dokumentasjon er at det skal bli enklere å bruke, vedlikeholde eller endre det som er gjort - både for deg og fremtidige kjøpere av boligen.

Mange av bedriftene på Mittanbud tilbyr integrasjon mot Boligmappa. Det vil si at all dokumentasjon legger seg i boligens servicehefte, uten at du trenger å foreta deg noe som helst. Er ikke bedriften du bruker medlem av Boligmappa kan du likevel legge inn all dokumentasjon selv. Be bare om å få dokumentasjonen tilsendt på e-post og legg det inn selv.

Nøkkelen til en suksessfull totalrenovering ligger i god planlegging og bruk av dyktige håndverkere. Den største feilen mange gjør er at de glemmer å legge en helhetlig plan fra starten av, og dermed ender opp med et dårligere og mindre gjennomtenkt sluttresultat.

Hvor mye koster det å totalrenovere?

Med Mittanbuds priskalkulator kan du enkelt få en indikasjon på hvor mye det vil koste å totalrenovere din bolig. Prisene er veiledende og baserer seg på faktiske jobber som er utført av entreprenører på Mittanbud. Sluttkostnaden vil variere basert på oppdragets kompleksitet og omfang.

Start totalrenoveringen

Legg ut totalrenoveringsprosjektet ditt og få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som kan hjelpe deg fra A til Å.

Start prosjektet ditt nå

Siste evalueringer

hus renovering Totalrenovering

Dyktig og god type å ha med på laget.

- Rodrigo Nelson Medina Rojas

Oppussing rom Totalrenovering

Synest det var en god jobb og helt etter forventning som ble gjort

- Marina Silva Bale

Sluttføre rehabiliteringsprosjekt (leil. ca 45 m2) Totalrenovering

Jobben ble utført til avtalt tid og pris. God kunnskap og effektivt utført. Jeg ønsker å bruke dem igjen

- Rolf Hansteen

Oppussing av 1. og 2. etasje i tomannsbolig Totalrenovering

Wal Bygg og Eiendom utførte arbeidet i tomannsboligen vår på en veldig god måte: De er lette å forholde seg til, gir rask tilbakemelding på spørsmål, har utrolig flinke og hyggelige folk, og utfører arbeid av høy kvalitet. De holdt også den stramme tidsfristen vi hadde. Anbefaler dem varmt!

- Mari Thorbjørnsrud

Nytt gulv med varmekabler + sparkling/maling av vegg. Oppstart uke 6. Totalrenovering

Miri & co leverte arbeid til avtalt tid og med god kvalitet. Vi utvidet rammene noe underveis da vi fikk gode forslag til løsninger som forbedret våre initielle planer. Jobben endte som en renovering av kjøkkenrommet, inkludert nytt gulv, vegger og tak samt noe arbeid på peis/pipe. Kan trygt anbefale dem til andre kjøkkenjobber og diverse annen oppussing!

- Einar Undlien Wisth

pusse opp 3,5 - 4 kvadrats meter bade Totalrenovering

Pålitelige,flinke og snille folk. Noe feil kan oppstå grunnet kommunikasjon men de retter alle feilene opp (ved anmerkning) med smil og uten stress. Jeg opplevde det selv at hvis kunde har rett de ikke prøver å finne "dårlige unnskyldninger" mens de fikser dette med en gang. En strålende og anbefalende gjeng.

- Nikola Dumic

Totalleverandør trengs til totalrenovering Totalrenovering

Takk til City Dekorasjon for utført totalrenovering! Vi er svært fornøyde med prosessen helt fra befaring til ferdig resultat. Jobben har innebåret utskifting av elektrisk anlegg, riving av kjøkken og gulvfliser, senke tak og installere spotter, varmefolie og nytt gulv, flytting av rør, nytt kjøkken, maling med mer. Mehmet og teamet hans er svært profesjonelle og serviceinnstilte. Oppsummert vil vi anbefale City Dekorasjon til andre, og vil nok benytte de igjen i fremtiden! :)

- Janina Mosti

Ønsker tilbud på konstruksjon av bad på loft Totalrenovering

Vi benyttet oss av Lomundal Bygg, med Amund Nordal som prosjektleder, da vi pusset opp deler av et loft og konstruerte et nytt bad i et hus fra 1930-tallet. Dette loftet var en salig blanding av gammelt og nytt, noe som kunne vært en utfordring. I tillegg ga tegningene ikke alltid tydelig informasjon om hvordan ting skulle gjøres. Vi syntes Lomundal Bygg taklet dette på en svært god måte. De var fleksible når vi ønsket nye eller andre løsninger (ofte på kort tid) og kom med gode råd underveis. Samarbeid med rørlegger og elektriker virket veldig bra. Vi hadde ingen tilfeller av kommunikasjonsproblemer, ansvarsfrasigelser eller liknende. Vi anbefaler derfor Lomundal Bygg til andre prosjekter.

- Tord Finne Vedøy

Ikke glem oppussingsforsikring

Utbygging og oppussing er ofte en stor økonomisk investering, og heldigvis går det som regel bra. En sjelden gang kan det dessverre galt, og da er det godt å være forsikret. Med oppussingsforsikring fra Mittanbud og Tryg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp det som går galt. Les mer om vår oppussingsforsikring.