Få tilbud på totalrenovering

Totalrenovering

Totalrenovering er et stort prosjekt – vet du ikke hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som tar prosjekt ditt fra A til Å.

Start med å beskrive prosjektet ditt

6 tips til en vellykket totalrenovering

Totalrenovering er et stort prosjekt i både tid, penger og omfang. Nøkkelen til en suksessfull totalrenovering ligger i god planlegging og bruk av dyktige håndverkere. Den største feilen mange gjør er at de glemmer å legge en helhetlig plan fra starten av, og dermed ender opp med et dårligere og mindre gjennomtenkt sluttresultat. Her er Mittanbuds beste tips til en vellykket totalrenovering - fra start til slutt.

En vellykket totalrenovering starter alltid med god planlegging. Start med å definere hva prosjektet ditt skal omfatte. Den største feilen mange gjør er at de glemmer å legge en helhetlig plan fra starten av, og dermed ender opp med et dårligere og mindre gjennomtenkt sluttresultat.


Vi anbefaler å svare på følgende åtte spørsmål før du går i gang med totalrenovering. På denne måten sikrer du en tryggere og mer gjennomtenkt prosjekt.


Åtte spørsmål du må stille deg selv før du totalrenoverer en bolig:

 1. Hvorfor skal jeg totalrenovere?
  1. Boligen er gammel og må oppgraderes til dagens standard
  2. Ønsker å fornye og gjøre boligen mer personlig
  3. Boligen skal totalrenoveres for så å selge
 2. Hva ser jeg for meg skal inngå i totalrenoveringen?
 3. Skal jeg beholde eksisterende planløsning eller lage ny?
 4. Hvilken standard ønsker jeg på boligen og materiell?
  1. Høy
  2. Normal
  3. Lav
 5. Skal hele prosjektet settes bort eller kun deler av det? Hvem gjør i så fall hva?
 6. Ønsker jeg en dedikert prosjektleder eller skal jeg være prosjektleder?
 7. Når ønsker jeg oppstart og hvor lang tid kan prosjektet ta?
 8. Har jeg et alternativt sted å bo mens prosjektet pågår?


En godt planlagt totalrenovering er viktig for å få et godt sluttresultat. Bruk derfor alltid god tid på planlegging i forkant.

Mange bedrifter har stor erfaring med totalrenovering og kan være til god hjelp i planleggingsfasen, spesielt hvis du ikke helt vet hvor du skal starte.

På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som tar ditt prosjekt fra A til Å.

Hvor lang tid det tar å totalrenovere en bolig avhenger av størrelsen på boligen, hva slags bolig du har, og ikke minst omfanget på prosjektet.

Uansett hva som er utgangspunktet for din totalrenovering anbefaler vi å beregne god tid.

Be alltid om en tydelig fremdriftsplan fra bedriften du velger å benytte. Husk likevel at det ofte kommer opp uforutsette ting som gjør at ting kan ta lengre tid enn planlagt. Vi anbefaler for eksempel ikke å planlegge en konfirmasjon i din totalrenoverte bolig kun dager etter prosjektet skal stå ferdig. Det er risikosport.

Når du skal totalrenovere en bolig er valg av håndverker svært viktig.

En totalrenovering innebærer bruk av ulike typer håndverkere. Det kan derfor være en fordel å velge en totalentreprenør eller en bedrift som har avtale med andre håndverksbedrifter.

Mange som totalrenoverer boligen foretrekker også å velge en bedrift som tilbyr en dedikert prosjektleder. Det kan gjøre kommunikasjon og gjennomføring enklere.


Her er syv ting du bør huske når du skal velge håndverker til din totalrenovering:

 • Innhent tilbud fra flere bedrifter
 • Sjekk om bedriften har referanser på lignende prosjekter
 • Inviter alltid på befaring
 • Bruk fagfolk med riktig kompetanse. Be gjerne om dokumentasjon på kompetanse
 • Sjekk alltid bedriftens økonomi
 • Skriv kontrakt med bedriften du velger
 • Betal hvitt - svart arbeid er ulovlig.

Skriv alltid kontrakt med bedriften du har bestemt deg for å bruke. Alle seriøse håndverkere skriver kontrakt med kunden på jobber de skal utføre. Mittanbud har i samarbeid med Forbrukerrådet utarbeidet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg og enkel å bruke.

Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil fem års garanti.

I tillegg til å skrive kontrakt anbefaler Mittanbud at du setter deg med bedriften du har valgt, og sammen setter opp en fremdriftsplan. Planen bør inneholde noen nøkkeldatoer som indikerer hvilke oppgaver som skal være ferdige til de ulike datoene. Dette gjør dette lettere for deg som kunde å følge opp prosjektet underveis.

Mittanbud anbefaler å alltid be om dokumentasjon på arbeid som er utført. Noen rom, som for eksempel bad, er det dokumentasjonsplikt på når du totalrenoverer, mens det på andre rom ikke er et krav. Uansett om det er krav eller ikke så er det en god regel å be håndverkeren om å beskrive alt arbeidet som er gjort.

Be om dokumentasjon på hva og hvordan som er gjort, hvilke produkter de har levert og naturligvis hvem som har gjort det. Poenget med dokumentasjon er at det skal bli enklere å bruke, vedlikeholde eller endre det som er gjort - både for deg og fremtidige kjøpere av boligen.

Mange av bedriftene på Mittanbud tilbyr integrasjon mot Boligmappa. Det vil si at all dokumentasjon legger seg i boligens servicehefte, uten at du trenger å foreta deg noe som helst. Er ikke bedriften du bruker medlem av Boligmappa kan du likevel legge inn all dokumentasjon selv. Be bare om å få dokumentasjonen tilsendt på e-post og legg det inn selv.

Hvor mye koster det å totalrenovere?

Med Mittanbuds priskalkulator kan du enkelt få en indikasjon på hvor mye det vil koste å totalrenovere din bolig. Prisene er veiledende og baserer seg på faktiske jobber som er utført av entreprenører på Mittanbud. Sluttkostnaden vil variere basert på oppdragets kompleksitet og omfang.

Start totalrenoveringen

Legg ut totalrenoveringsprosjektet ditt og få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som kan hjelpe deg fra A til Å.

Start prosjektet ditt nå