Derfor bør du installere varmepumpe til vinteren

Vi har lange og kalde vintre her i Norge. Når kulda setter inn er det viktig å ha et godt og velfungerende system for oppvarming som gir et behagelig varmenivå i boligen – gjerne uten skyhøye strømregninger.

Denne artikkelen er utarbeidet for Varmepumpe123.no i samarbeid med Mittanbud


Sist oppdatert: 28. feb. 2022 13:52

Nå er vi atter en gang på vei ut av den varme sommeren og inn i lange vintermåneder. Kanskje det er på tide å montere en varmepumpe? Et rent og komfortabelt inneklima er viktig, både for velvære i hjemmet og for helsen. Når du installerer en varmepumpe får du i tillegg lavere strømutgifter og har tatt et miljøvennlig valg som varer lenge. Da slipper du å hverken fryse på kalde kvelder eller bekymre deg for strømregningen.

Les også:
Lurer du på hvor mye du sparer ved å montere en varmepumpe? Her kan se hvor mye du sparer!

Installer varmepumpen før det blir for kaldt

Hvis du planlegger å montere en ny varmepumpe før vinteren, så er det lurt å gjøre dette før det bli for kaldt. Det går helt fint å installere varmepumpe året rundt, men vær bevisst på at veldig lave temperaturer kan gjøre monteringen mer komplisert.

Når gradestokken kryper under fem minus kan det blant annet være vanskelig å vakumere ut alt fuktighet i systemet når varmepumpen blir montert. Dette kan over tid føre til syredannelser og kortslutning, dersom oljen i motoren kommer i kontakt med fukt i systemet.Det er imidlertid ikke for sent å skaffe en varmepumpe før årets vintersesong. Når du først har bestemt deg for hvilken pumpe du skal ha - så tar det som regel bare noen få dager å få den montert!

Trenger du varmepumpe?

Varmepumpe123 setter deg i kontakt med sertifiserte leverandører og montører av varmepumper.

Trenger du varmepumpe?

Varmepumpe123 setter deg i kontakt med sertifiserte leverandører og montører av varmepumper.

Gå vinteren i møte med en behagelig varme i boligen

En åpen peis eller gammel vedovn kan gi mye kos på kalde vinterkvelder, men den er lite energieffektiv fordi det meste av varmen går ut av pipen. I tillegg slipper en slik løsning ut mange partikler, som er dårlig både for luftkvaliteten i boligen og for lokalmiljøet - og spesielt i tettbygde strøk.

Med varmepumpe får du en jevn og behagelig temperatur i boligen, og slipper forurensende partikler i lufta. Flere varmepumper blir også levert med støvfilter som effektivt renser luften for urenheter, som er perfekt dersom du eller noen i familien sliter med støv- eller pollenallergi.

Les mer: Er du usikker på hvilken varmepumpe du skal velge? Her kan du se hvilken varmepumpe som passer best til deg og din bolig.

Et miljøvennlig alternativ

En varmepumpe bruker gratis og fornybar energi som allerede finnes i naturen og omgjør den til varme i boligen. Energien hentes fra enten luft, vann, sjø eller berg – avhengig av hvilken varmepumpe du har valgt å installere. Det gjør varmepumpen til et energieffektivt valg, ikke bare fordi den bruker naturlig energi, men også fordi den avgir mer energi til oppvarming eller kjøling enn den bruker selv.

Det betyr at du bruker mye mindre strøm enn andre typer elektrisk oppvarming, som er bra for både pengeboka og miljøet.

Frisk luft på hjemmekontoret

Det er ingen tvil om at det er godt med en varmepumpe når det er mørkt og kaldt ute. Da slipper du å fryse på beina når du står opp om morgenen, og kan nyte en kopp kaffe i morgenkåpen uten å måtte fyre opp i peisen eller justere varmen på panelovnen.

Det er mange som kommer til å fortsette å ha hjemmekontor noen dager i uka, selv om samfunnet åpner opp igjen. Da er det ekstra viktig å sørge for at luften på er frisk og at temperaturen holder seg jevn gjennom hele arbeidsdagen. Med varmepumpe sørger du for et godt arbeidsmiljø – også på hjemmekontoret!

Blå stue med en varmepumpe og moderne interiør
En varmepumpe i stuen gir deg et godt inneklima om vinteren.