Om Mittanbud

Tipsene til deg som trenger håndverker nå

Ikke bare er det trygt å få hjem håndverker nå, men også svært viktig for å holde folk i arbeid gjennom krisetiden. Mange av oss tilbringer nå store deler av døgnets 24 timer hjemme. Da er det lett å legge merke til de tingene som egentlig burde vært gjort. For det hadde jo vært kjekt med en hems til oppbevaring, en platting på utsiden eller et nyoppusset bad.

 

Ingen grunn til å vente med å starte oppussingsprosjektet

Faktisk kan dette være et godt tidspunkt for å sette i gang slike prosesser hjemme.

Bjørnar Lomundal, som eier selskapet Lomundal Bygg, forteller om travle tider i bransjen.

– Vi har merket en økning i antall jobber etter at coronaviruset brøt ut. Det kommer nok av at folk får mer tid til å ordne i hjemmet. Det kan motivere til å sette i gang med prosjekter som hittil bare har blitt med tanken, sier Lomundal.

«HOLDE HJULA I GANG»: Bjørnar Lomundal håper folk fortsetter å benytte seg av håndverkere hjemme, for å hindre permitteringer. Foto: Schibsted Partnerstudio

Gjøre flere sikkerhetstiltak

I bygg- og håndverksbransjen har det vært veldig viktig å gjøre arbeidet så sikkert som mulig gjennom krisetiden. Ikke bare blir rådene fra Folkehelseinstituttet fulgt, men egne sikkerhetstiltak er også innført.

– Utover mengder av antibac og to meters avstand, tilbyr vi virtuell befaring. Kundene kan selv måle opp hjemme og vise oss hva som skal gjøres gjennom en videosamtale, forteller Lomundal.

Dette tiltaket gjøres for å minske kontakt med andre mennesker.

Flere av bransjeorganisasjonene har også gått sammen om en tiltaksliste som gjør arbeidet trygt både for kunde og håndverker. Blant annet er det strenge rutiner for håndvask, vask av verktøy og arbeidsområdet. Overlapping mellom arbeiderne skal også unngås, rett og slett for å minimere kontakten mellom mennesker.

Les mer om tiltakene her.

Sett i gang med ditt prosjekt!

Motta uforpliktende tilbud fra flere dyktige håndverkere.

Sett i gang med ditt prosjekt!

Motta uforpliktende tilbud fra flere dyktige håndverkere.

Pusser opp leiligheten

En av kundene til Lomundal Bygg er Christopher Egelund. Han er godt i gang med totalrenovering av leiligheten, noe han synes fungerer smertefritt.

– Det er en merkelig tid, men å pusse opp har hittil vært uproblematisk for min del. Jeg kommuniserer stort sett med Lomundal Bygg via telefon, og håndverkerne gjør jobben. Dermed trenger jeg ikke være i nærheten av noen andre mennesker, forklarer Egelund.

Som følge av coronaviruset er han en av svært mange som har blitt permittert fra jobben. Selv om det isolert sett ikke er en ønskelig situasjon, er all tiden han nå har til overs noe som kommer godt med.

– Jeg har jo mer tid til å bidra. Mens håndverkerne er inne og jobber, holder jeg på en del rundt uteområdet, sier Egelund.

STORE PROSJEKTER: I leiligheten til Christopher Egelund er det for øyeblikket en byggeplass. Men det går fort fremover. Foto: Schibsted Partnerstudio

Fem tips til deg som trenger håndverker:

1. Innhent flere tilbud. Da blir det enklere å velge riktig kvalitet til riktig pris.

2. Sjekk referanser før du velger bedrift. På Mittanbud ligger det over 100 000 evalueringer, skrevet av tidligere kunder av håndverksbedrifter.

3. Velg kvalifiserte fagfolk. Still spørsmål til håndverkeren og sjekk om bedriften er kvalifisert for jobben du vil ha gjort. På Mittanbud er det enkelt å se hva slags godkjenninger og sertifiseringer de ulike bedriftene har.

4. Skriv alltid kontrakt. Det er viktig med en klar og tydelig avtale. Få med momenter som pris, oppstart, framdrift, ferdigstillelse, betalingsbetingelser og dagmulkt i kontrakten. Pass på at dere også definerer ansvarsfordeling mellom deg og de ulike aktørene. Velger du en håndverker på Mittanbud, kan du enkelt bruke digitale kontrakt som er godkjent av Forbrukerrådet.

5. Ikke betal svart. Det er ulovlig. Betal heller aldri hele beløpet på forskudd.

Håvard Bungum, daglig leder i Mittanbud.
– Den siste tiden har det blitt etterspurt flere utendørsjobber. Det er et sikkert vårtegn, forteller Håvard Bungum.

Viktig å «holde hjula i gang»

I forrige uke oppfordret justisminister Monica Mæland alle som har mulighet til å benytte seg av håndverkere å gjøre nettopp det. Dette for å bidra til å holde liv i norsk økonomi gjennom krisetiden.

– Det er veldig viktig at vi nå forsøker å holde hjula i gang i bransjer der man fortsatt kan jobbe uten at dette medfører smitterisiko, forteller Håvard Bungum.

Han er administrerende direktør i Mittanbud, og har de siste dagene opplevd rekordetterspørsel fra folk som behøver håndverkere.

– Det er gledelig å se at det norske folk fortsatt pusser opp. Det vil sikre at vi også vil ha mange gode og seriøse håndverksbedrifter og fagfolk, som kan hjelpe oss når krisen en dag er over.

Kom i gang med ditt prosjekt i dag!

Få tilbud fra dyktige fagfolk, sammenlign, og velg det som best passer deg.

Kom i gang med ditt prosjekt i dag!

Få tilbud fra dyktige fagfolk, sammenlign, og velg det som best passer deg.