Hus og hage

Pergola, hagestue og drivhus

Skal du bygge pergola, hagestue eller drivhus?

Planlegger du å bygge pergola, hagestue eller drivhus, eller pusse opp den du har? Uansett om du skal ha en pergola med tak eller et lite drivhus ute: Hos Mittanbud finner du flinke håndverkere som kan hjelpe deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.

Kom i gang!

Hva koster det å bygge pergola, hagestue eller drivhus?

Prisen for å bygge en pergola, hagestue eller et drivhus vil avhenge av hva du skal bygge, størrelsen, hva slags materialer du skal bygge i, og hvordan den skal konstrueres.


Vanligvis vil en pergola koste mellom 5 000 og 100 000 kroner. Skal du ha en hagestue koster dette som regel mellom 50 000 og 300 000 kroner, mens et drivhus gjerne koster mellom 15 000 og 150 000 kroner.Omfang og kompleksitet

Dersom du skal bygge en pergola, hagestue eller et drivhus vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av størrelsen og konstruksjonen på det du skal bygge.


En pergola vil vanligvis kunne monteres i løpet av et par timer, mens en hagestue eller et drivhus ofte tar et par dager å sette opp. Dersom du skal ha et stort drivhus eller hagestue, kan du måtte regne med at det tar et par dager ekstra å bygge.Håndverkere

Når du skal bygge en pergola, utestue eller et drivhus er det lurt å få hjelp av flinke håndverkere. Da kan du være sikker på at du oppnår resultatet du ønsker deg, og at du får et oppholdsrom som du kan ha glede av i mange år.


For å lage en pergola, hagestue eller et drivhus vil du vanligvis trenge en snekker eller tømrer. Dersom du skal legge tak, kan du i tillegg ha behov for en taktekker.


Om du ønsker å sette ditt eget preg på prosjektet eller få spesialtilpassede løsninger, kan det være lurt å få hjelp av en arkitekt.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen på en pergola, utestue eller drivhus. Noen vanlige prisdrivere er størrelsen, valg av materialer, belysning og oppvarming, i tillegg til eventuelle spesialtilpassede løsninger.


Ettersom pergolaer, hagestuer og drivhus kommer i mange ulike varianter, er det viktig å avveie behovene dine og hvor stort budsjett du har før du bestemmer deg for hvilken type du skal ha.Pergola

Dersom du ønsker et hyggelig oppholdsrom utendørs, hvor du kan sitte i skyggen på varme og solfylte dager, kan du lage en pergola. En pergola består vanligvis av stolper og bjelker, uten tak og vegger. Det vil derfor ofte være et enkelt og rimelig prosjekt å gjennomføre.


En pergola er perfekt for at klatreplanter skal kunne vokse på den. Etter hvert som plantene vokser, vil du få en fin og sval uteplass.


Om du skal bygge en pergola, kan denne bygges i mange forskjellige former, størrelser og materialer. Dersom du har lyst på en naturnær stil, kan du gå for en pergola i tre. Ønsker du en mer moderne konstruksjon som krever mindre vedlikehold, kan du for eksempel bygge en pergola i aluminium eller vinyl.


Du kan bygge en frittstående pergola, for eksempel på terrassen eller takterrassen, eller en veggfast pergola. Dersom du bygger en pergola inntil husveggen, vil dette gi pergolaen en levegg. Du vil samtidig få en mer stabil konstruksjon.


En pergola er perfekt for at klatreplanter skal kunne vokse på den.


Hvor en pergola bør stå avhenger av hva du skal bruke den til, og hva slags planter du vil at skal klatre på den. Det er lurt å plassere den etter hvilke solforhold som passer til beplantningen, og passe på at den er skjermet for hardt vær.


Dersom du ønsker mer ly, er det mulig å bygge en pergola med tak og vegger. Du kan montere ulike typer vegger, som for eksempel screens, lameller eller duk, enten som skyvevegger eller permanente løsninger.


Skal du ha en pergola med tak, kan du for eksempel bruke en markise eller seilduk som kan åpnes opp. Det er også mulig å legge et glasstak eller plasttak, eller å kombinere ulike løsninger. En pergola kan ha både flatt tak og skråtak. Du kan også få automatiske løsninger både for tak og vegger.


En liten pergola vil vanligvis ikke være søknadspliktig, så lenge pergolaen ikke er større enn 50 kvadratmeter og plasseres minst en meter fra nabogrensen.Pris for pergola

Hva en pergola koster vil avhenge av størrelsen, valg av materialer og takløsning, belysning, oppvarming, og eventuelle spesialtilpassede løsninger.


Prisen for en pergola kan ligge på alt mellom 5 000 og 100 000 kroner. Ettersom den skal kunne tåle å stå ute i vind og vær, er det lurt å velge en pergola av høy kvalitet.


Skal du bygge en pergola i tre, kan gran eller furu være et rimelig alternativ. Det finnes også andre, tilnærmet vedlikeholdsfrie tresorter du kan bruke. Disse vil normalt koste mer.


En enkel pergola med åpent tak vil som regel være den billigste løsningen. Ønsker du en annen type tak til pergolaen, som for eksempel lamelltak eller en takduk som kan trekkes over ved behov, vil dette kunne øke prisen. Det finnes også automatiske takløsninger som koster enda mer.


Det er mest vanlig å kjøpe en ferdig pergola, som kun trenger å leveres og monteres som et byggesett. Dersom du ønsker en pergola med løsninger spesielt tilpasset huset og hagen din, kan du engasjere en arkitekt. Dette vil øke totalprisen på prosjektet.Hagestue

Dersom du har lyst til å forlenge hagesesongen og følelsen av å sitte utendørs, kan det være en god løsning å bygge en hagestue. En hagestue har vegger, tak og en dør, slik at du kan åpne eller lukke rommet etter vær og temperatur.


Med en hagestue kan du forlenge hagesesongen.


Med en hagestue utvider du bruksarealet i hjemmet ditt, og du vil kunne flytte middager, lesekroken og andre aktiviteter ut i hagen. En hagestue kan også brukes til oppbevaring av utemøbler og hageredskaper om vinteren, eller som et lunt sted for planter tidlig på våren.


Når du skal bygge hagestue finnes det mange ulike varianter å velge mellom. En hagestue kan enten bygges som et tilbygg til huset, eller som en frittstående hagestue. Hvor hagestuen bør stå avhenger av hva du skal bruke den til, og hvordan lys- og solforhold det er i hagen din.


Dersom du har en liten hage eller vil at hagestuen skal fungere som en forlengelse av huset, kan en veggmontert hagestue være en god løsning. Ønsker du et rom utenfor huset hvor du kan få litt avveksling fra hjemmet, kan du bygge en frittstående hagestue.


Du kan få en hagestue i flere forskjellige materialer, og med ulike løsninger. Dersom du ønsker en hagestue i tre vil dette kunne kreve mer vedlikehold enn en hagestue i for eksempel aluminium.


For å åpne hagestuen opp mot hagen, kan du montere foldedører eller skyvedører. Om du vil ha et oppvarmet rom kan du bygge en hagestue med peis eller installere annen oppvarming.


Om du allerede har en terrasse eller veranda, kan du innglasse den så du får en hagestue på terrassen.


Uansett hva slags utestue du velger er det viktig at konstruksjonen er stødig og tåler klimaet der du bor. Dersom du bor på et sted med kort sommersesong, eller planlegger å bruke hagestuen også på våren og høsten, kan det være lurt å isolere hagestuen.


En liten hagestue er vanligvis ikke søknadspliktig, så lenge hagestuen er under 50 kvadratmeter og står minst en meter fra nabogrensen. Dersom du skal ha våtrom i hagestuen, eller den skal brukes som bolig, vil du måtte søke om tillatelse.Pris for hagestue

Hva en hagestue koster vil avhenge av blant annet størrelsen, materialvalg, type glass og taktekke, om hagestuen skal være isolert eller ikke, og eventuelle spesialtegnede løsninger.


Prisen for en enkel hagestue ligger vanligvis rundt 50 000 kroner. Større hagestuer kan koste opp mot 300 000 kroner. Disse gir gjerne også større bruksmuligheter.


Mange hagestuer kommer som et byggesett som du kan få hjelp til å sette opp. Dersom du har spesielle ønsker for hagestuen, kan du få hjelp av en arkitekt til å tegne den. Dette vil øke totalprisen på prosjektet, men vil samtidig gi deg en hagestue som dekker alle dine behov, og som passer perfekt inn med huset og hagen.


Om du må søke om byggetillatelse for å bygge hagestuen, må du regne med at søknadsprosessen vil føre til ekstra kostnader.Drivhus

Dersom du har lyst på et sted hvor du kan kombinere hagestell og oppholdsrom, kan du bygge et drivhus. Et drivhus gir gunstige forhold for å dyrke planter, og du vil kunne få en lengre vekstsesong.


Med et drivhus får du et lunt sted å være, hvor både du og plantene dine kan unnslippe kalde temperaturer og nedbør. Dersom du tenker å bruke drivhuset til å oppholde deg i, er det lurt å beregne litt ekstra plass.


Lite drivhus i grønne omgivelser med fargerike planter i potter på utsiden.

Et drivhus er perfekt dersom du vil dyrke din egen kjøkkenhage.


Når du skal bygge drivhus har du mange ulike muligheter å velge mellom. Du kan plassere et klassisk drivhus på terrassen eller i hagen, eller bygge drivhus inntil en vegg. Dersom du har en liten hage kan dette være et godt alternativ. Om du bor i leilighet med balkong, kan du bygge et lite drivhus ute på balkongen.


Hvor drivhuset bør stå avhenger av solforholdene på tomten din. Et drivhus bør plasseres et sted hvor det hverken er for mye sol eller skygge, slik at plantene får best mulige vekstforhold.


Et drivhus kan bygges i flere forskjellige materialer. Det er vanligst med et drivhus i tre eller stål, med vinduer i glass eller plast. Du må også vurdere om du ønsker gulv i drivhuset, eller om det skal bygges direkte på bakken.


Du vil ikke kunne isolere et drivhus på samme måte som en hagestue. For at drivhuset skal holde best mulig på varmen, bør du velge en dør og vinduer med god isolasjonsevne. Det er også viktig at drivhuset har gode luftemuligheter, så det ikke blir for mye fukt innendørs.


Uansett hvordan drivhus du skal ha, er det viktig at konstruksjonen har et godt fundament og tåler klimaet der du bor. Dersom du bor på et vindutsatt sted, kan det være lurt med et stormsikkert drivhus.


Et lite drivhus ute i hagen vil vanligvis ikke være søknadspliktig, så lenge drivhuset er mindre enn 50 kvadratmeter og plasseres minst en meter fra nabogrensen.


Pris for drivhus

Hva det koster å bygge et drivhus vil avhenge av størrelsen, valg av materialer og type glass, og om du skal vanne selv eller ønsker et vanningssystem. Prisen for et drivhus ligger vanligvis på mellom 15 000 og 150 000 kroner.


Dersom du har lyst på et billig og enkelt drivhus, er et drivhus i plast et rimelig alternativ. Små drivhus vil også være enklere å vanne selv, slik at du slipper å bruke penger på et vanningssystem.


Et større drivhus har gjerne en spesiell type glass som er godt egnet for drivhus. Disse koster mer enn billigere glasstyper, men vil samtidig gjøre det enklere å lykkes med dyrkingen.Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Justering av balkonge døre

1470LØRENSKOG

Jeg har en balkong dør som er ikke helt tett og treker alt før mye kaldt luft fra sidekanter og fra ned ved dørekarmen

Montere drivhus

1814ASKIM

Montere drivhus(14kvm) fra Grønt Fokus, 2 vinduer og 2 dører. Montering skal foregå delvis under tak på tregulv. Et bilde kan sendes. Drivhuset kommer i begynnelsen av januar og montering må skje så fort som mulig etter det. Januar-februar. Denne jobb er beregnet til 1-2 dager så man bør kanskje ha montert drivhus før.

Bygge veranda

3267LARVIK

. Det skal bygges en veranda, materialer er kjøpt inn. 7, 5 x 2 meter. Ønsker pris på dette.

Nytt dekke og rehabilitere rekkverk på terrasse

5550SVEIO

En drøye 20 m2 terrasse trenger nye terrassebord (vanlig trykkimp.) og bytte råtne søyler på rekkverket (kan erstattes med vanlig 4x4"). Muligens må undertak på terrasse sees litt nærmere på om fungerer (ser ut som vann ledes ut mot bjelkene). Det må også byttes noen kledningsbord (stående) på en yttervegg. Se bilder Send gjerne først melding her, evt send sms om du ikke får svar på tlf.

Veranda/Terrasse, pergola/levegg og trapp

4780BREKKESTØ

Trenger hjelp til å bygge veranda/terrasse over tilbygg. I tillegg ønsker vi å bygge en terrasse med pergola på en «fjellhylle» ved siden av eneboligen. Opp til pergola må det bygges en trapp. Ønsker pristilbud.

Bytte 8 ytterdører, terassebord, tetting av gjennomføringer tak, beslag verandadører.

6530AVERØY

Vi Sveggetunet Sameie ønsker å få et pristilbud på bytte av 8 ytterdører, bytte av terassebord på 4 terasser og beslag under terasseer, tetting rundt gjennomføring av ventilasjonsrør på tak, beslag rundt 4 verandadører. Betongdekke, dette danner balkong/uteplass for leiligheter som ligger i øverste etg. Her er betong ikke behandlet med noe for for isolering/membran, så regnvann har mulighet å trekke seg inn i betongkonstruksjon, som da blir himling til soverom. anbefales å isolere og tekke med utvendig membran på betongdekke. Samt sette opp nytt gjerde ved fellesparkering.Les evalueringer fra andre jobber lagt ut på Mittanbud

JANS BYGGESERVICE & SØNN AS

Med 40 års erfaring er Jans Byggeservice AS og Sønn godt rustet til å påta seg alle typer byggeoppdrag.! Vi er lokalt firma med høy kvalitet i jobben vi gjør, noe som gir deg som kunde en trygghet og kvalitet du forventer. Vi kan hjelpe deg og gjør alt av nybygg, tilbygg, støpearbeid, flisearbeid, maling og tapetsering. Siden vi har tett samarbeid med elektrikere, rørleggere og gravemaskinførere, kan vi tilby deg som kunde hele prosessen fra en ledig tomt til et nøkkelferdig hus. Jans Byggese...

Se mer
Des. 2023

Befaring av terrasse og veranda

"Kom som avtalt. Gjorde en god vurdering og ga et godt tilbud."
D
Daniel
Moss
JANS BYGGESERVICE & SØNN AS

OSLO FASADE AS

Oslo Fasade AS ansetter de beste spesialistene på ulike fagområder med bredt kunnskap og mange års erfaring. Takket være dette teamet kan vi være stolte av vår tverrfaglig profil innen byggebransjen. Blant annet driver vi med: - antikvarisk rehabilitering - bygging av moderne, nøkkelferdige bygninger - bygging av konstruksjoner (pergolaer, mesaniner, verandaer, terrasser) - design og etterbehandlingsarbeid av høy kvalitet (vi utfører selv de mest uttrykksfulle ideene til kunden) - krystalli...

Se mer
Des. 2023

Sikring og reparasjon av seks stk balkonger

"Utført en bra jobb"
T
Terje
Oslo
OSLO FASADE AS

BRUSAR BYGG

Hei! Vi er nye på Mittanbud, men har over 10 års erfaring i bransjen - de siste 5 fra Norge, og viser gjerne til referanser. Les mer om oss her: https://www.facebook.com/profile.php?id=100081165212736 Vi har bred og allsidig kompetanse og kan utføre alt fra tilbygg, renovering, rehabilitering, trapper, gulv, gipsing, steinlegging, tak og blikkenslager-arbeid, oppussing, renovering, sette opp vegger, bygg, snekring, design og dekorasjon. Vi har i tillegg samarbeidspartnere som kan ta seg av...

Se mer
Des. 2023

Fikse lekkasje i tett terrasse

"Vi var veldig fornøyd med arbeidet som ble utført. Kvaliteten på arbeidet var bra. God kommunikasjon underveis og konkurransedyktig pris."
J
Jørgen
Kolltveit
BRUSAR BYGG

SANDER GÅRD V/ESPEN VENSTAD

4.5 (17)

vi utfører alle typer bygg,anlegg,oppussing og vedlikeholdsjobber.over 30 års erfaring med eiendomsdrift og servicese sandergård.no leverer også bjørkeved på døra i oslo regionen til fornuftig pris

Des. 2023

Bytte ut søyle under verandaen

"Den var bra"
O
Ola
Oslo

M Bygg Dieninis

Hei, jeg heter Mindaugas og jeg driver M Bygg Dieninis, et enkeltpersonforetak som spesialiserer seg på snekring og metallarbeid. Jeg har en stor lidenskap for å jobbe med hender og har bred erfaring med alt innvendig og utvendig snekring, samt ulike metallarbeid. Jeg tar på meg alt fra små reparasjoner til større boligprosjekter, og kan også håndtere hele prosjekter fra planlegging og design til gjennomføring og ferdigstillelse. Ved behov for større boligprosjekter samarbeider jeg tett med pål...

Se mer
Des. 2023

Ta ned eksisterende veranda og sette opp ny,litt mindre+støpe under bærestolper

"Konkurransedyktig pris, ryddig kommunikasjon og flott utførelse"
T
Tine Kulsvehagen
Oslo
M Bygg Dieninis

Byggfirma Petter Johannessen

Velkommen til Byggfirma Petter Johannessen - Din pålitelige partner for tømrer- og snekkertjenester! Vi er et nyoppstartet snekkerfirma som jobber for å levere pålitelige og kvalitetsmessige tømrer- og snekkertjenester. Vi tar på oss alt fra småjobber til prosjekter av større omfang. Vi er klare til å håndtere ulike oppgaver, enten det dreier seg om renovering eller nybygg. Vi setter pris på detaljene og streber etter å oppfylle kundenes behov ved å tilby grundig håndverk og pålitelige løsnin...

Se mer
Nov. 2023

Snekkerarbeid under terrasse

"Veldig fornøyd med jobben som ble utført på terassen. Pålitelig og god kvalitet på arbeidet. Anbefales på det sterkeste"
V
Vegard
Oslo
Byggfirma Petter Johannessen

Schmidt Bygningsentreprenør Enk.

4.8 (40)

Nov. 2023

Bytte terrassebord og bygge nytt rekkverk

"András er veldig hyggelig og er opptatt av å levere noe som er bra for kunden. Han var veldig nøye og passet alltid på å finne kreative og gode løsninger, men også rimelige. Ryddet pent opp etter seg hver dag. Veldig dyktig og ryddig både kontrakt..."Se mer
E
Elie
Son
Schmidt Bygningsentreprenør Enk.

WELL & DONE BURKEVICS

Velkommen til Well&Done Burkevics! Vi er en bedrift som spesialiserer oss på blant annet snekring, steinlegging, belegningsstein og betongarbeid. Med våre 10 års erfaring og en dedikert stab på tre ansatte, er vi stolte av å tilby våre tjenester til både privatkunder og bedrifter. Vi påtar oss jobber mellom alt Vestland Bergen. Våre tjenester inkluderer:Snekring: Vi har ekspertise innenfor alle aspekter av snekring, fra platting til rehabilitering. Vårt erfarne team sikrer høy kvalitet og nøyakt...

Se mer
Nov. 2023

Restaurere og montere rekkverk

"Trearbeidet kunne vært bedre og mer nøyaktig."
Å
Ådne
Os

KVALITETSTJENESTER AS

Vi utfører jobben raskt og effektivt og til en meget gunstig pris.

Nov. 2023

bytte tak

"Byttet tak ( sløyfer, lekter, duk, stein og eventuelt råttent treverk), pipebeslag og takrenne beslag. Flinke og kjappe folk. Enkle å ha med å gjøre."
K
Kjetil
Arendal
KVALITETSTJENESTER AS

HANSEN GRAVING OG TRANSPORT

Jeg Jon Erik Hansen har lang erfaring med alt innen gravearbeider. Jeg startet med dette i 1989 og etablerte mitt eget firma i 1998. Har med dette utført det meste innen bransjen. Innehar sentral godkjenning og ADK 1 sertifikat så kan med dette utføre alt av rørlegging utendørs og frem til innvendig stoppekran. I senere tid har jeg også inngått ett samarbeid med min sønn som er tømrer. Hans erfaring som tømrer er 10 år.

Nov. 2023

Sette inn ny veranda dør.

"Satt inn ny verandadør for meg. Meget godt utført. Gutta er effektive."
L
Lars-Kristian Sivilhaug
Borre

Bjelken Bygg AS

Hei og velkommen Vi har over 15 års erfaring innen byggfaget og bred kompetanse, vi kan hjelpe innen nybygg, påbygg, tilbygg, renovering, rehabilitering og oppussing eller noe annet. - og kan vise til gode referanser. Bjelken Bygg AS er stiftet i 2021 et ungt og ambisiøs firma som har ønsker om at vokse oss store. Det gjør at vi stiller høye krav og forventninger til oss selv. Ansatte blir håndplukket og evaluert innen fastansettelsen for at opprettholde høy standard. Vi trives godt på ...

Se mer
Nov. 2023

Forsterke en bærestolpe

"Kommunikasjon og ryddighet er helt topp"
A
Anne-Lise
Fjerdingby
Bjelken Bygg AS

SÆTHER BYGGKONSULT

4.9 (41)

Nov. 2023

Utestue på terrasse

"Fikk bygget en komplett utestue med isolerte vegger, vinduer og skyvedører. I tillegg ble det på forhånd lagt platting med terrassebord på hele balkongen. Kommunikasjon på forhånd og underveis var meget bra! Snekkerarbeidet har vært meget godt utfø..."Se mer
O
Ole Andre
Sveio

Publisert 05. feb. 2023, 11:21

Oppdatert 26. okt. 2023, 12:34

Se også

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.