Om
Aktuelt

Norges Hyggeligste Håndverker

Mittanbud sponser Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker arrangeres for syvende året på rad i 2023. Som en av initiativtakerne til kåringen er Mittanbud med på å løfte frem de dyktige håndverkerne som bygger landet vårt.

Aktuelt

Mittanbud vil vise takknemlighet til bransjen vi lever av

Norges Hyggeligste Håndverker er viktig for tjenesten vår, understreker Torstein V. Berget, markedsdirektør i Mittanbud. Berget har jobbet tett med kåringen gjennom flere år.


Øker stoltheten omkring håndverksyrkene

Berget forteller hva formålet med kåringen er, og hvordan Mittanbud bidrar som sponsor.


– Denne kåringen betyr svært mye for håndverksbransjen. Den bidrar til at håndverkerne får den oppmerksomheten de fortjener, og øker stoltheten rundt håndverksyrkene, sier han, og legger til:

For Mittanbud som sponsor og prosjektledere, er Norges Hyggeligste Håndverker et utrolig viktig prosjekt. Vi investerer masse tid, ressurser og penger i prosjektet fordi vi ønsker å gi noe tilbake til bransjen og alle de flinke håndverkerne vi har.

Norge vil mangle 90 000 håndverkere i 2030

Yrkesrettet utdanning har i mange år hatt et dårlig rykte, og blir i mange sammenhenger snakket ned sammenlignet med universitetsutdanning. Ifølge prognoser fra SSB vil Norge mangle 90 000 håndverkere og fagarbeidere i 2030. Denne ubalansen skyldes i stor grad håndverksbransjens dårlige omdømme.


Håndverksyrkene vurderes ikke

En undersøkelse gjort av Norstat (september 2021) for Norges Hyggeligste Håndverker viste at 43% av befolkningen med barn under 20 år ikke anså håndverksyrkene som et reelt yrkesvalg for sine barn.

Slike holdninger er det Norges Hyggeligste Håndverker og Mittanbud ønsker å bekjempe.


Norges Hyggeligste Håndverker er bransjens positive historieforteller

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem flinke rollemodeller og fortelle gode historier, og det har vi lyktes med. Over 6000 nominerte håndverkere og over en million stemmer på seks år sier mye om det vi, sammen med sponsorer og bransjen, har fått til. Vi er utrolig stolte over å ha vært med på denne reisen fra start, sier Berget.


Han understreker at Norge er helt avhengige av håndverkere, og at dette er en bransje som betyr mye for det norske samfunnet. Han håper Norges Hyggeligste Håndverker kan bidra til at flere ønsker å bli håndverkere.


– Norges Hyggeligste Håndverker er en av flere gode initiativ som gjøres for å bedre bransjens omdømme og øke rekrutteringen til yrkesfag. For Mittanbud er det viktig at flere unge velger håndverksfag, og det er også en av hovedgrunnen til at vi satser så tungt på Norges Hyggeligste Håndverker, sier Berget.


Vinneren av Norges Hyggeligste Håndverker 2022, Robin Hundal

Vinneren av Norges Hyggeligste Håndverker 2022, Robin Hundal

Tjenesten skaper arbeidsplasser for tusenvis av håndverksbedrifter

På Mittanbud logger det inn over 3000 bedrifter i uken. Bedriftene på tjenesten tilhører en rekke forskjellige fagområderkategorier: Rørlegger, elektriker, maler, murer entrepenør, snekker, anleggsgartner og bilmekaniker for å nevne noen.


Kåringen reflekterer mangfoldet i ulike fagområder

Norges Hyggeligste Håndverker reflekterer det samme mangfoldet, gjennom åtte ulike kategorier håndverkere kan nomineres i. Dette er åtte kategorier hvor hver håndverker kan få fortalt sin unike historie, og kunder og bekjente kan gi sine tilbakemeldinger.

Følg kåringen og ta en del av bransjeløftet her

Nominasjoner i åtte ulike kategorier

Fra og med 24. april er det mulig å nominere en håndverker du mener burde bli kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.


Du kan nominere kandidater i de åtte kategoriene snekker, tømrer, elektriker, mur og betong, maler, rørlegger, lærling og annet-kategorien.


På finalen 23. september vil det bli kåret åtte kategorivinnere, og blant disse kåres én hovedvinner: Norges Hyggeligste Håndverker 2023.
Publisert 13. feb. 2023, 10:03

Oppdatert 04. okt. 2023, 13:45