Innvendig oppussing

Pusse opp loft

Skal du pusse opp loftet?

Har du fylt opp loftet med julepynt og gamle ski? Kanskje du ønsker å utnytte plassen bedre ved å bygge loftstue, eller lage en utleieenhet i toppetasjen? Legg ut jobben på Mittanbud i dag og motta flere gode tilbud fra ulike bedrifter – helt gratis!

Legg ut jobben

Hva koster det å pusse opp loftet?

Prisen for å pusse opp loftet varierer etter flere ulike faktorer. Skal du kun gjøre mindre endringer, som for eksempel innrede loftstue, trenger ikke dette koster mer enn 50 000 til 100 000 kroner.


Skal du derimot pusse opp råloft, inkludert å øke takhøyden, skifte ut eller sette inn vinduer, isolere, og bygge bad og kjøkken, vil prisen for dette ligge på rundt 1 000 000 kroner. Det kan likevel lønne seg å investere i å pusse opp råloftet – både fordi det vil øke verdien på boligen, og hvis du bygger om for utleie vil dette gi inntekter over tid.Omfang og kompleksitet

Hvor omfattende loftsoppussingen blir avhenger av hvor store endringer du skal gjøre. Som regel vil oppussing av loft være en omfattende prosess, fordi de fleste råloft trenger en del arbeid for å kunne bli et godkjent oppholdsrom.


Hvis du planlegger å bygge ut loftet til et oppholdsrom eller for utleie vil dette kreve en del arbeid. Blant annet må du mest sannsynlig øke takhøyden. Da kan det være du må endre takkonstruksjonen, og muligens også den bærende konstruksjonen for loftet. Dette vil som regel være den mest omfattende delen av prosjektet.


For at loftet skal være godkjent som oppholdsrom må du også sette inn vinduer om dette ikke allerede er på loftet. I tillegg må du utbedre eventuelle fuktskader, og isolere vegger og tak. Som regel er loftet uisolert, eller ikke nok isolert til å holde en komfortabel innetemperatur. I mange tilfeller vil det du måtte legge inn elektrisitet, og dersom du skal bygge kjøkken eller bad må du montere rør og avløp tilknyttet dette.


Om du bare vil ha en enkel loftstue, kan det være du kun behøver å etterisolere, legge nytt gulv og ordne det elektriske. Hvis du i tillegg velger rimelige materialer og gjør de enklere delene av jobben selv, trenger ikke dette bli et så kostbart prosjekt.


Hvis du skal bygge om et loft til et oppholdsrom er dette søknadspliktig i kommunen. Det anbefales å sette entreprenøren eller arkitekten du bruker som ansvarlig søker, de vet best hvordan man søker og hva som må være med i søknaden.Håndverkere

Når du skal renovere loftet vil du trenge hjelp fra flere ulike fagfolk. Noe av det viktigste du gjør når du skal sette i gang med å pusse opp loftet er derfor å planlegge godt.


Til å starte med er det lurt å ta kontakt med en arkitekt eller byggingeniør, og bli enige om det må gjøres endringer på den bærende konstruksjonen og hvordan taket skal løftes. Deretter bør du få hjelp av arkitekten til hvordan loftsrommet kan utnyttes best mulig, både med tanke på skråtak og kinkige vinkler.


Når du har lagt en plan for hvordan du skal bygge ut loftet, kan det være lurt å ansette et større firma med en prosjektleder eller en totalentreprenør. Da vil du ha en person som har hovedansvar for prosjektet, som vil hente inn aktuelle fagpersoner underveis i arbeidet og ta seg av kommunikasjonen mellom de ulike fagfeltene. Dette gjør det mer oversiktlig for deg, fordi du kun trenger å forholde deg til én person, og slipper å håndtere alle de mindre problemene som kan oppstå underveis.


Hvis du derimot skal gjøre mindre endringer eller tenker å gjøre noe av prosjektet selv, kan det være like greit å ansette fagfolk underveis. Hvis du skal sette opp nye vegger trenger du en snekker, de kan også være behjelpelige med å legge gulv og bygge ny trapp.


Når du skal legge inn elektrisitet på loftet må du bruke en elektriker, slik at du er sikker på at arbeidet blir utført forskriftsmessig. Elektrikeren kan hjelpe deg med å sette opp nye stikkontakter, legge varmekabler og installere belysning. Om du skal bygge bad eller kjøkken vil du også ha behov for en rørlegger som kan legge rør til vann og avløp.Dette kan øke prisen på oppussingen

Det er mange faktorer som innvirker på prisen for oppussing av loftet.


Totalsummen vil som regel påvirkes av disse tingene:


  • Takløft og endring på bærende konstruksjon
  • Sette inn nye vinduer
  • Bygge bad og/eller kjøkken
  • Utbedre fuktskader
  • Ny trapp
  • Størrelsen på loftet
  • Valg av materialer


Ulike loftsprosjekter

Med et loftsrom har du mange muligheter. Kanskje er det aktuelt med en ekstra stue til barna, eller en utleiedel? Om du har en garasje med loft har du mulighet til å bygge om denne til et oppholdsrom.Bygge garasje med loft

Dersom du allerede har en garasje på tomten, eller har planer om å bygge en kan det være lurt å bruke loftsrommet til oppholdsrom. Hvis du har en stor garasje kan du til og med få plass til en utleiedel. En utleiedel på loftet over garasjen kan være mer praktisk enn å ha den i huset, fordi du får en separat boenhet og mer privatliv i din egen bolig.


Skal du bygge ut garasjen er det flere ting du bør tenke på. Blant annet må du søke om å øke takhøyde i kommunen, da alle bygg med mønehøyde over 4 meter er søknadspliktig. Husk at det også er søknadspliktig om loftsrommet skal bygges om til oppholdsrom, og at det gjelder egne krav for denne type rom.Bygge loftstue

Hvis du har et råloft som du ønsker å oppgradere, kan det være fint å bygge loftstue. Dette trenger ikke være et omfattende prosjekt, og gir ofte en verdiøkning på boligen.Når du skal pusse opp loftet er det først og fremst viktig å isolere godt og planlegge hvordan du skal varme opp rommet. Du kan velge mellom varmekabler, elektriske ovner eller vannbåren varme. Vannbåren varme er det dyreste, men kan være et godt valg om du har dette i resten av boligen. Som regel er varmekabler eller varmematter det rimeligste valget, i tillegg til at det gir høy komfort.Bygge utleieenhet på loftet

Hvis du vurderer å bygge om loftet til hybel eller utleie er det spesielt viktig å planlegge godt, i tillegg til å sette opp et gjennomtenkt budsjett. Omgjøring av et loftsrom til oppholdsrom er et omfattende prosjekt som krever god kontroll, og oversikt over lover og regler. Som regel lønner det seg å ansette et erfarent firma med en totalentreprenør som kan hjelpe deg å holde kontroll på prosjektet og kostnadene.


Skal du bygge en utleiedel må du tenke igjennom hvor stor plass du har, og hvor mye plass du har til bad og kjøkken. Hvis du ikke har plass til begge disse rommene på loftet kan det være lurere å bygge en hybel, og heller knytte denne til bad eller kjøkken i hoveddelen av huset.


Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å pusse opp loftet

SNEKKER PARTNER AS

4.9 (17)

Selskapet vokser raskt. Jeg er tømrer/snekker med mange års erfaring i det norske marked med norsk fag- og svennebrev. Jeg har erfaring med bygging av nye prosjekter - prosjekter fra bunnen av samt renovering av eksisterende. Vi har erfaring med - fasader, terrasser, montering av vinduer og dører og innvendig snekkertjenester - innervegger, gips, parkett, vindusbehandling, etterbehandling av snekkerarbeid. Selskapet har en erfaren flislegger. Kvaliteten på arbeidet vårt er på høy nivå, sikkerhet og renslighet på byggeplassen er svært viktig for oss. Vi tilbyr også rengjøring - fast rengjøring og flyttevask med flere år erfaring. Samarbeider både megler og privat kunden. Vi samarbeider også med selskaper Form Eiendom AS og Glassmester 1. Er du interessert i samarbeid? ta gjerne kontakt med oss. Mvh Bozena og Bartosz

Se mer

Montere takplater loft garasje m.m

"Veldig godt fornøyd med Snekker Partner As. Svært god kommunikasjon gjennom hele prosjektet. Punktlige og dyktige fagfolk. Gjennomførte et godt stykke arbeide av god kvalitet. Takk for samarbeidet. Benyttes gjerne igjen."
R
Rune
Oslo, Feb. 2023
SNEKKER PARTNER AS

Byggmester Røgenes & Co AS

Ett godt etablert byggfirma på Bryne. Vært i faget i over 30 år. Alle ansatte fra Jæren.Alt innen nybygg,bad,tak,gulv,renovering osv.Ingen jobb er for liten.Du finner oss også på Facebook og www.rogenes.no

Se mer

Pusse opp/ innrede loft.

"Prosjektet ble påbegynt og ferdigstilt som avtalt. Ingen overraskelser på faktura. Hyggelige folk. Vi kommer til å bruke byggmester Røgenes igjen😊"
S
Sveinung
Stavanger, Feb. 2023
Byggmester Røgenes & Co AS

APLAN ANDERSEN

Ansvarlig søker og prosjekterende arkitektur tiltakklasse . Medlem i NAL og Arkitektbedriftene i Norge. Master i arkitektur. www.aaplan.no

* Fortsatt ledig: Ferdigattest

"Everything ok!"
M
Marco
Trondheim, Feb. 2023
APLAN ANDERSEN

FREDRIKSEN NORSK TAKSENTER

norsk taksenter er en nyoppstartet bedrift, men vi har 30 års erfaring innen snekker/blikkenslager yrket.vi utfører arbeid som :snekkering.:blikkenslager.:maling.

Bytte ut takkonstruksjon

"Veldig hyggelig og hjelpsom kar! Hade en taklekkasje som jeg nå kan vaere trygg på er fint utbedret. Proff og til god pris. Anbefaler denne bedriften med glede."
J
Johanna
Spikkestad, Nov. 2022

KC Snekkerservice Karlis Cunskis

4.9 (9)

Lettvegg og hems

"Bra utført, hyggelige og effektive. God pris."
J
Julia
Blommenholm, Nov. 2022
KC Snekkerservice Karlis Cunskis

TJ Probygg AS

Snekker til små jobber søkes

"Bra levert, i henhold til avtale"
K
Kenneth
Bærums Verk, Nov. 2022

PROFFMA AS

Vi har drevet med bygg og vedlikehold i 20 år og har god erfaring i bransjen. Vi kan også vise til gode referanser om det er ønskelig.?Vi gjør det meste innen tømrerarbeid og maling. Både større og mindre prosjekter. Alt fra nybygg, rehabilitering, oppussing, flislegging, maling, sparkling, montering av kjøkken, gulvlegging og mye mer.?Ta gjerne kontakt for en uforpliktende befaring

Se mer

Råloft.

"Utmerket jobb. Kommer med gode forslag, tar kontakt etter arbeidstid, med forslag. Nydelig finish. Anbefales"
S
Stig
Ålesund, Nov. 2022
PROFFMA AS

DAHLE BYGG AS

Isolere loft, plate tak og vegger. Bytte to takvinduer.

"Vi har vært fornøyd helt fra første møte med Dahle Bygg. De har vært presis, pålitelig og kvaliteten på arbeidet var ordentlig bra. Vi vil fortsette å bruke Dahle Bygg til våre prosjekter. Dyktige fagfolk med konkurransedyktige priser."
V
Vivian
Salhus, Okt. 2022
DAHLE BYGG AS

LUNDE 3BYGG AS

Vi er en lite byggmester firma fra Hjelmås med over 18 års erfaring innen tømrer faget.vi er i dag 5 faglærte tømrere, 1 byggmester , 2 hjelpearbeidere og 1 læregutt. Vi er en godkjent opplæringsbedrift. Innehar det meste av verktøy, stillas og utstyr til alle typer oppdrag.Utfører det meste innen tømrerfaget og utfører følgende : *som sertifisert velux takvindu montør leverer og monterer vi velux takvinduer i alle typer og mål.. *Bytt av kledning, vinduer og dører. *Alt i tak arbeid/legge nytt tak. *Rehabilitering. *Legging av parkett og laminat. *Listing. *Bygge terrasse /altan. *Nybygg/tilbygg. *Utfører også mindre gravejobber med minigraver Våre samarbeidspartnere :Xl Bygg knarvik,Monter Åsane,Vindusspeialisten i Bergen.Elektro - Bi Elektro AS.Rørlegger - Schmidt vvs AS.Betongarbeid - Skjønnhaug betong AS. Fordeler med å bruke oss: *Ansatte med stillas kurs og som er godkjent for arbeid i høyden. *Sertifiserte velux montører. *Ryddige arbeids forhold med ansatte som har lønn godt over tariff . *Firma med alle forsikringer i orden. * Firma med AAA rating 3 år på rad hos kreditt reform = god økonomi i selskapet. *Firma som er Gaselle bedrift 3 år på rad. *Byggmester bedrift. *Godkjent lære bedrift. *Firma som legger ca 5000kvm tak hvert år. *Roofpro-expert/ tak partner hos takstein leverandøren Bmi Tar kontakt om det er noen prosjekter vi kan hjelpe deg/dere med.

Se mer

Sette inn vindu, loft

"Anbefales. God pris. Effektive, godt arbeid!"
E
Erik
Bergen, Okt. 2022
LUNDE 3BYGG AS

J.H. Entreprenør AS

VI BYGGER DIN DRØM! J.H. ENTREPRENØR AS er stolte av å være en mesterbedrift som byggmester/tømrermester fra Son med kontor i Moss. Vi er en bedrift som har yrkestolthet i vårt hjerte. Vi er en mesterbedrift og har Sentralt godkjent av en grunn! Vi tar på oss store og små oppdrag i store deler av Viken og Oslo område. Vi sier følgende: Ingen jobb er for liten, ingen jobb er for stor. Om du har et prosjekt som trenger flere typer håndverkere er vi et entreprenørfirma som har gode samarbeidspartnere med andre som fek.s rørlegger, elektriker, graver, arkitekt og mange andre. Dette gjør det enkelt for deg sånn at du kun trenger å forholde deg til oss. Enklere blir det ikke.

Se mer

Installasjon av loftsluke med trapp, brannskille mot nabo og loftsgulv

"Utrolig vennlig håndtverker som jobber raskt, effektivt, og nøyaktig. Er nøye på å gjøre det rent og ryddig før han avslutter. God kommunikasjon, og Jan passet på at vi var enige om det som skulle gjøres hele veien gjennom prosjektet. Jobben ble gj..."Se mer
H
Hans Marius
Moss, Okt. 2022
J.H. Entreprenør AS

RENOVERING MESTER MIHAI MUSTIUC

Hi, We have a new profile on Mittanbud, but we have over 15 years experience in renovation branch, 8 years in Oslo, with many satisfied customers. Of course, we can show references from the jobs we have done. Please have a look in Galleri - "Evalueringer", there are over 70 references from the customers we have worked for. We have performed big projects, like complete renovation of apartments or houses, coordinating our effort with electricians and plumbers ( we have partnerships), or we have executed smaller jobs like, tiles over the kitchen bench, sparkle and painting apartments or mounting kitchen furnitures. We do mostly everything in carpentering and painting, both bigger and smaller projects. Feel free to contact us for a gratis befaring! Best regards, Mihai Mustiuc (Mike)96816298 Renovering Mester Mihai Mustiuc Org. nr. 923 551 204 MVA mustiuc@gmail.com

Se mer

Oppussing loft

"Mihai gjorde jobben effektivt og godt, var ryddig og vi hadde god kommunikasjon underveis. Ga oss en konkurransedyktig pris, kan anbefales."
A
Audun
Sofiemyr, Sep. 2022
RENOVERING MESTER MIHAI MUSTIUC

BYGGEXPERTEN VESTLAND AS

Vi fokuserer hele tiden på å være tilgjengelig for våre kunder, og gjør vårt ytterste for å yte god kundeservice. Vi holder åpent alle hverdager hele året. Vi tror at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og kundens ønsker er derfor i fokus uavhengig av størrelse på jobben. Vi har godt innarbeidede rutiner og et solid fotfeste i bransjen. Dette sammen med kontinuerlig utvikling gjør oss til en solid samarbeidspartner.Vi tilbyr alltids en uforpliktende befaring. Befaringen er gratis og uten noen form for forpliktelse for deg! Etter befaringen så skriver vi et tilbud som blir tilsendt deg.Først ved din aksept inngås gjensidig bindende avtale som følger norsk standard?(kontrakten følger håndverkertjenesteloven utarbeidet i samråd med forbrukrådet).Oppdraget igangsettes straks deretter og gjennomføres i henhold til avtale. Vår firmaattest vedlegges sammen med pristilbudet.Endrings-/tilleggsarbeid skjer på bakgrunn av din bestilling og deretter i egen avtale.Befaring kan skje i alle uke dager på forhåndsavtale med deg.Nøl ikke med å ta kontakt. Vi er der for at du skal bli fornøyd! tlf : 941 79 994 / 941 65 165 Byggexperten Vestland AS

Se mer

Loft - trenger hjelp til å sette opp lettvegger

"Trivelig gjeng som pusset opp hele loftet i leiligheten fra kald-loft til ferdig sparklede/ malte vegger og tak. Med 60 cm knevegg var nok ikke dette noe enkel jobb. Gir full pott siden jeg alt i alt er godt fornøyd, selv om jeg kunne trukket litt ..."Se mer
M
Martin
Bergen, Sep. 2022
BYGGEXPERTEN VESTLAND AS

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Renovasjon av tak og loft

1285OSLO

Taket mitt trenger å renoveres. I den sammenheng ønsker jeg å også renovere loftet mitt og bygge to soverom, stue, og et toalett. Om dere er interessert, kontakt meg så kan vi avtale en gratis befaring.

Takvinduer

3044DRAMMEN

Montering av 4 tak vinduer 160×120cm vinduene har jeg kjøpt.

Fugt/kondens i tak og vegg

1613FREDRIKSTAD

Ønsker å komme i kontakt med en som har fagbrev innen dette og som kan ta denne jobben så raskt som mulig Det har kommet fugt/kondens i ene siden av vegg og da det dukket opp mugg på vegg i stue på en liten plass så evt må inn med kamera for å se hvor dette kommer i fra. Det er også fugt skade i tak innvendig er skrå tak i 2 etg. Soverom i 2 etg kan ikke brukes da det er for mye fugt I rommet. På bad har det kommet vann og fugt fra vindu og bak på tapet som har kommet ned på gulve så dette må sjekkes av hva som må gjøres. Ønsker å komme i kontakt med en som har tid å hjelpe oss med dette og gjøre jobben så fort som mulig da vi leier ut denne boligen. Skaden har oppstått i år pga mye snø, regn og kulde. Det har vært en fra polygon som har tatt bilde og skrevet opp hva skade er og har rapport på dette som kan vises av hva som må gjøres Dette er et anneks på 2 etg Ønsker en hyggelig pris på jobben

Renovering av loft

5073BERGEN

Hei! Vi ønsker å pusse opp loftet i huset vårt. Loftet er ganske gammelt og trenger en skikkelig makeover. Vi ser etter en byggmester eller et team som kan ta seg av hele jobben. Her er hva vi trenger gjort: Arbeidsomfang: ca. 30 m² Rivearbeid: Riving av alle gamle vegger og gulv på loftet. Byggearbeid: Oppsetting av nye vegger og legging av nytt gulv. Lage åpning for trappeoppgang fra etasjen under. Isolering av veggene og taket. Elektrisk arbeid: Installering av nye stikkontakter og lys. Viktig å huske: Alt arbeidet må være i henhold til gjeldende byggforskrifter. Vi vil gjerne se noen pristilbud og høre om erfaringene deres med lignende jobber. Takk på forhånd!

Totalrenovering av loftsleilighet

6008ÅLESUND

0 Jeg ønsker et firma som kan levere det meste av snekkerjobben som medfører på et slikt prosjekt. Bli med på befaring gjerne fredag 16. feb. mvh. Knut Andre Vikås

Loft leilighet

5057BERGEN

Vil bygge om loft til en leilighetLes evalueringer fra andre jobber på Mittanbud
Gjøre om loft til kaldloft

Effektive og ryddige.

Feb. 2024
H

Helge om LIE BYGG & EIENDOM AS

Drammen
Oppussing av loft

Veldig god kommunikasjon, leverte til avtalt tid og pris. Godt håndverk! Kan anbefales.

Feb. 2024
I

Ismail om SERVICE OG BYGG AS

Mosby
Bygge ut uinnredet loft

Flinke folk. God kommunikasjon hele veien. Kom med gode innspill og løsninger hele veien. Anbefales på det sterkeste!

Jan. 2024
A

Andreas om BYGGENTREPRENØR 1 AS

Askim
Bruksendring av loft + Trappeløsning

Til tross mange uforutsette utfordringer i prosjektet, har Olav hos Hjort vært tålmodig, informerende og imøtekommende underveis. Jeg kan sterkt anbefale bedriften videre, for det er sjeldent man møter så mye service og løsningsorientert innstilling i disse dager. Takk for et godt samarbeid!

Okt. 2023
C

Christer om HJORTH ARKITEKTER

Oslo
Oppussing/innredning av loft, og trapp

Ferdig til rett tid og avtalt pris. Flinke fagfolk, Anbefales!

Aug. 2023
K

Kristian om BERG BYGGTJENESTER AS

Sand
Utbedring av et loft med noe fukt fra tak

Veldig lett å kommunisere med. Holdt alle avtaler, var ryddig og profesjonelle. Grei pris. Hyggelige og kan absolutt anbefales videre.

Juli 2023
M

Marianne om Byggmester Vidar Reger AS

Kristiansand s
Loft: nye isolerte ventilasjonskanaler og nye gulvplater

Veldig hyggelig kar. Utfører som avtalt. Bra pris kvalitet.

Juni 2023
P

Patrick om Bekic Multi Studio

Oslo
Pusse opp loft på 26 kvm

Gjettum bygg pusset opp loftet vårt på 26 kvadratmeter. Veldig fornøyd med sluttresultatet og de var svært konkurransedyktige på pris! Bruker dem gjerne igjen

Juni 2023
i

iselin om GJETTUM BYGG AS

Oslo
Isolere og kle om et bygg

Denne bedriften anbefales alle på det sterkeste. Ryddig, effektiv, transparent i planleggingen for gjennomføringen, lett å kommunisere med og forsto hva vi ville oppnå, har meget gode anbefalinger for hvordan det kan bli enda bedre. Har også meget god til tilnærming til hvordan man kan fikse store råteskader effektivt og løsningsorientert. Nok en gang disse anbefales 👍🏼

Juni 2023
T

Thomas om DC BYGG AS

Trøgstad
Innredning av loft

Jobben ble utført av dyktige snekkere. God kommunikasjon underveis. De var pålitelige og effektive. De ryddet etter seg. Har kun lovord å si om Byggmester Hansen, bruker de så absolutt igjen!

April 2023
a

ana om Byggmester Hansen AS

Aksdal
Kle inn / legge gulv på loft

Jobben ble godt utført og på en ryddig og effektiv måte. Profesjonell og god kommunikasjon med byggeleder. Kan absolutt anbefales.

April 2023
M

Morten om OSLO FASADE AS

Bekkestua
Utvidelse av hems, innkassing av ventilasjonskanaler og knevegg på hems

Lukas Flink bygg utførte et sammensatt prosjekt i loftsleiligheten vår, med utvidelse av hems og himling, innbygging av ventilasjonskanaler, legging av parkettgulv, sparkling og maling. Arbeidet ble utført effektivt og løsningsorientert og med høy kvalitet. De tok ansvar for at alt ble utført som avtalt underveis, og er en veldig hyggelig gjeng å forholde seg til! Kan høyt anbefales.

Mars 2023
A

Alexander R om LUKAS FLINK-BYGG LUKASZ PIOTR TARACH

Oslo

Publisert 31. jan. 2023, 15:14

Oppdatert 16. feb. 2024, 09:16

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.