Håndverk

Trenger du en rørlegger?

Uansett hva du skal ha gjort så kan du på Mittanbud få uforpliktende tilbud fra flere dyktige rørleggere - helt gratis!

Legg ut jobben og motta tilbud

Slik fungerer Mittanbud

Legg ut jobben

Fortell oss hva du ønsker å gjøre og vi sender jobben til relevante rørleggere.

Motta uforpliktende tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Velg den rette for deg

Sammenlign tilbud, få jobben gjort og legg inn evaluering i etterkant.

Hvordan velge rørlegger

Det er viktig at jobben blir utført etter forskriftsmessig standard. Bruk derfor alltid en rørlegger med nødvendig kompetanse til jobben du skal ha utført.

Ved å hente inn tilbud fra flere bedrifter kan du enkelt velge blant dyktige rørleggere til å utføre arbeidet hjemme hos deg. Sjekk også gjerne om rørleggeren har evalueringer fra tidligere arbeid, og velg en bedrift som andre kunder har vært fornøyd med.

Når du har valgt hvilke bedrifter som kan være aktuelle bør du invitere på befaring slik at du kan få et endelig og mer presist pristilbud på arbeidet. Men ta i betraktning at pris ikke er alt. Du kan ikke forvente at den beste rørleggeren også er den rimeligste, der kvalitet og pris ofte henger sammen.

Mittanbud.no samarbeider med flere tusen leverandører, og har rørleggere i hele Norge som står klare til å hjelpe. Via Mittanbud.no kan du enkelt innhente tilbud fra flere før du bestemmer deg – helt gratis og uforpliktende. Du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Når du trenger rørlegger lønner det seg å innhente tilbud fra flere bedrifter. I dag er det mange dyktige og faglig kompetente rørleggere, og du kan spare mye på å utnytte konkurransesituasjonen i markedet. Hos oss kan du enkelt få tilbud fra flere rørleggere. Ha litt is i magen og ta deg tid til å vurdere de ulike tilbudene nøye - husk at pris og kvalitet ofte henger sammen.

Byggebransjens våtromsnorm er en oppskrift på hvordan man bygger et robust og sikkert baderom. Det er ikke lovpålagt å følge denne, men vi anbefaler at du velger en rørlegger som kan dokumentere at de følger normen. Klikk her for å lese mer om våtromsnormen.

Alle erfarne rørleggere har referanser fra tidligere arbeid. Referansene finner du som regel på bedriftenes hjemmesider, men husk at bedriftene som oftest viser frem gode referanser og skjuler dårlige referanser.

På Mittanbud.no blir rørleggere evaluert etter at en jobb er gjort, og det er alltid smart å velge en rørleggerbedrift som andre kunder har vært fornøyd med. Vi publiserer både gode og dårlige evalueringer på bedriftens profilside.

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi, i tilfelle det blir behov for å reklamere på noe i ettertid. Man kan enkelt sjekke håndverkernes økonomiske situasjon på proff.no eller purehelp.no

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt med kunden for den jobben de skal utføre. Vi anbefaler at du leser Forbrukerrådets informasjon om hva kontrakten bør inneholde, og at du sørger for å skrive en tydelig kontrakt for arbeidet. Vi har også en digital håndverkerkontrakt du kan bruke.

Gå nøye gjennom jobben sammen med rørleggeren og sjekk at alt arbeid du har bedt om er med i tilbudet. Befaringen er en god mulighet til å diskutere løsninger, materialvalg etc., samtidig som du får et inntrykk av personene som skal jobbe hjemme hos deg. Befaring er ofte nødvendig før rørleggeren kan gi deg et endelig pristilbud.

Fall ikke for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning. Så betal hvitt, og betal aldri i forskudd.

For mer nyttig informasjon anbefaler vi disse nettsidene:

IFI - Informasjonskontoret for farge og interør
Skikkelig rørlegger
NRL - Norske rørleggerbedrifters Landsforening
Forbrukerrådet
Kompetansesjekk.no
Handlehvitt.no
Dine Penger

Vi håper disse rådene hjelper deg med valget av rørlegger, og lykke til! Skal du pusse opp hele badet, klikk her for å lære mer om oppussing av våtrom

20.000 - 60.000 kr

Hvor mye koster en rørlegger?

Hvor mye en snekker koster avhenger mye av hva som skal gjøres og hvor mye materialer og utstyr som kreves til å utføre jobben. På Mittanbud ligger hovedvekten av rørleggerjobber i intervallet 20.000 - 60.000 kr. Vi anbefaler deg å få flere bedrifter på befaring, samt skrive kontrakt med bedriften du velger. Da reduserer du overraskelser i prosjektet og begge parter vet hva som forventes av den andre.

Legg ut jobben og motta tilbud

Vi samarbeider med bransjen

For din trygghet så samarbeider vi tett med bransjeorganisasjoner og sertifiseringsordninger. Godkjenninger og sertifiseringer synliggjøres på den enkelte bedrifts profilside slik at du kan gjøre et trygt valg.

For søknadspliktig arbeid bør du velge en bedrift som har sentral godkjenning for ansvarsrett. Bedrifter uten sentral godkjenning må søke om lokal godkjenning for å utføre søknadspliktig arbeid.

Oppussing av våtrom og bygging av nytt våtrom i eksisterende bygg er sjeldent søknadspliktig. Bestemmelsene rundt søknadsplikt og gjennomføring er god beskrevet i DiBKs veiledning til byggesakforskriften, og seriøse håndverkerfirmaer bør kunne svare på om ditt prosjekt er søknadspliktig eller ikke.

Alle bedrifter i Norge skal være registrert i Brønnøysundregisteret. På bedriftens profilside på Mittanbud.no ser du enkelt om rørleggeren er registrert i Brønnøysundregisteret og hvilke bransjeorganisasjoner den eventuelt tilhører. Da ser du fort om dette er en seriøs eller useriøs aktør. Du kan også søke opp bedriften på brreg.no, som forteller deg om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Finansdepartementet krever at alle foretak som omsetter for over 50 000 kroner skal sende inn momsoppgaver. På bedriftens profilside på Mittanbud.no kan du se om bedriftene er registrert i momsregisteret eller ikke

Mittanbud.no fremhever håndverkere som har Mesterbrev med mestermerket – alle mesterbedrifter har merket på profilsiden sin. Å bruke en mester gir deg som kunde en trygghet for at håndverkeren du velger kan faget sitt. Du kan også sjekke om håndverkeren har Mestermerket i mesterregisteret.

Hvert år registreres det flere tusen vannskader i Norge, som enten skyldes dårlig arbeid eller at våtrommet ikke er utført i henhold til de krav og forskrifter som er satt.

Skal du bygge nytt eller renovere badet bør du derfor sjekke at bedriften følger forskriftene om tekniske krav til byggverk. TEK10 tar blant annet for seg hvilke krav som skal oppfylles på rom som bad, vaskerom og toalett for å forhindre fremtidige vannskader. Det kan nemlig fort bli dyrt dersom disse forskriftene ikke bli fulgt. Les mer om kravene for våtrom her.

I tillegg anbefaler Fagrådet for Våtrom at du alltid setter opp skriftlig alt arbeidet du ønsker utført. Tydeliggjør i jobbeskrivelsen hva du forventer av håndverkerne, og ikke vær redd for stille krav til de som kommer med tilbud. Sjekk at der er en Godkjent våtromsbedrift og gjerne understrek at arbeidet skal utføres i henhold til Byggebransjens våtromsnorm.

Våtromsnormen er en veiledende norm for hvordan våtrom skal bygges og er utviklet av byggebransjen selv - nærmere bestemt Fagrådet for våtrom (FFV). Det er ingen plikt å følge Våtromsnormen i og med at dette ikke er lovfestet, men er en veiledende oppskrift for hvordan man kan og bør bygge og pusse opp et våtrom, slik at det ferdige produktet er i tråd med de lovfestede reglene i TEK10.