Håndverk

Trenger du en rørlegger?

Planlegger du et nytt prosjekt, og trenger en rørlegger for jobben? På Mittanbud får du uforpliktende tilbud fra dyktige rørleggere – helt gratis.

Kom i kontakt med rørleggerbedrifter

Slik fungerer Mittanbud

Symbol tallet 1

Legg ut jobben

Fortell oss om jobben, så sender vi prosjektet ditt til relevante rørleggere.

Symbol tallet 2

Motta uforpliktende tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Symbol tallet 3

Velg håndverker

Sammenlign tilbud, få jobben gjort og legg inn evaluering i etterkant.

Rørleggertjenester

Rørleggere utfører mange ulike tjenester, og jobber med alt fra tette rør til større oppussingsprosjekter for våtrom. En rørlegger kan ta småjobber som rørfornying og vedlikehold av avløp, eller omfangsrike jobber som totalrenoveringer hvor mange ulike fagområder er involvert.

Avhengig av hva du trenger hjelp til, kan rørleggere på Mittanbud hjelpe deg med:

 • Vedlikehold, rehabilitering og fornying av vann- og avløpsrør
 • Spyling og reparasjon av tette rør
 • Rørtining
 • Rørsveising og reparasjon av sprukne vannrør
 • Oppussing og totalrenovering av våtrom
 • Rørleggervakt

Døgnvakt for rørleggertjenester

Enkelte rørleggerfirma tilbyr døgnvakt for rørleggertjenester. Dersom du har behov for akutt hjelp fra en rørlegger, kontakt en rørleggerbedrift med døgnvakt for umiddelbar hjelp.

Hva trenger du hjelp til?

Trenger du rørlegger, men er usikker på hva jobben faktisk innebærer? Du trenger ikke vite hva jobben går ut på, bare husk å skrive en grundig beskrivelse av hva du vil ha gjort, eller hvilket problem du vil ha løst når du legger ut jobben.

Når trenger du en rørlegger?

Alle prosjekter som krever arbeid med vann, rør og avløp krever at du henter inn en rørlegger for å gjøre jobben. Du kan enten finne en rørlegger selv for et spesifikt prosjekt, eller du kan få hjelp av en entreprenør til å hyre inn en rørlegger som en del av et større prosjekt.

Pusse opp bad

En baderomsoppussing vil kreve rørleggerarbeid. Uansett om det er snakk om en totalrenovering eller en overflateoppussing, bør en sertifisert rørlegger gjøre jobben. Dette er fordi skadeomfanget ved eventuelle feil på et bad er mye større enn på andre prosjekter, for eksempel hvis det oppstår en lekkasje.

Pusse opp kjøkken

Oppussing av kjøkken krever ofte arbeid på vann og avløp, og da trenger du en rørlegger. Omfanget på arbeidet vil ofte avhenge av hvor store endringer som skal gjøres, og hvordan det påvirker det eksisterende oppsettet for vann- og avløpsrør.

Totalrenovering

Ved en komplett totalrenovering enten av kjøkken, bad eller en hel bolig, vil du ha behov for en rørlegger. En totalrenovering hvor det utføres arbeid på vannrør og rørsystemer krever fagkunnskap fra en sertifisert rørlegger.

En totalrenovering innebærer dyptgående rehabilitering og endring av det som ligger under synlige overflater, og da er det viktig å bruke dyktige håndverkere for å få et kvalitetssikkert resultat.

Hvordan velge riktig rørlegger

Det er viktig at jobben blir utført etter forskriftsmessig standard. Bruk derfor alltid en rørlegger med nødvendig kompetanse til jobben du skal ha utført.

Den enkleste måten å finne den rette rørleggeren, er å innhente flere tilbud og sammenligne dem. Bruk en tjeneste som Mittanbud og legg ut jobben, og svar på tilbudene du liker best.

Du bør invitere relevante rørleggerbedrifter på befaring før du godkjenner et tilbud. Snakk med flere bedrifter om mulige løsninger for prosjektet ditt, og ta i mot tips og råd under en befaring.

Byggebransjens våtromsnorm er retningslinjene for hvordan et baderom bør bygges. Våtromsnormen er ikke lovpålagt, men det er alltid lurt å velge et rørleggerfirma som følger retningslinjene og kravene i våtromsnormen.

Les mer om våtromsnormen her.

Når du skal velge rørleggerfirma, er det viktig å undersøke tidligere kunders vurderinger av arbeidet bedriften har gjort. Les gjennom rørleggerens evalueringer, så får du et godt innblikk i hvordan de jobber og utfører prosjekter. På Mittanbud finner du evalueringer fra tidligere jobber på rørleggerens profilside. Du bør også sjekke bedriftens økonomi. Dette kan du finne informasjon om på for eksempel proff.no eller purehelp.no. Vi anbefaler også at du alltid skriver en evaluering av håndverkeren etter at jobben er utført. Da hjelper du både bedriften og fremtidige kunder.

Alle seriøse håndverkere vil be om å få skrive kontrakt med kunden for prosjektet som skal utføres. Mittanbud har en egen håndverkerkontrakt som du kan benytte. Hvis du er usikker på hva en kontrakt skal inneholde, kan du lese mer om det hos for eksempel Forbrukerrådet.

Du bør alltid innhente flere tilbud fra ulike rørleggerfirma som du kan sammenligne. Se gjennom tilbudet du har mottatt sammen med rørleggeren, og sjekk at alt du har bedt om og snakket om på befaring er inkludert. Om du legger ut jobben på Mittanbud, kan du få flere tilbud og enkelt sammenligne dem.

Du bør alltid betale hvitt når du kjøper håndverkertjenester. Betaler du svart kan du miste garanti og reklamasjonsrett på arbeidet, og om det oppstår problemer kan forsikringsselskapet ditt nekte å betale for eventuelle skader. Husk derfor å skrive kontrakt, betale hvitt og aldri betale på forskudd.

Graf med normalfordeling

20.000 - 60.000 kr

Hvor mye koster en rørlegger?

Hvor mye en snekker koster avhenger mye av hva som skal gjøres og hvor mye materialer og utstyr som kreves til å utføre jobben. På Mittanbud ligger hovedvekten av rørleggerjobber i intervallet 20.000 - 60.000 kr. Vi anbefaler deg å få flere bedrifter på befaring, samt skrive kontrakt med bedriften du velger. Da reduserer du overraskelser i prosjektet og begge parter vet hva som forventes av den andre.


Timepris for en rørlegger

Timeprisen for en rørlegger vil som regel være litt høyere enn for andre typer håndverkere. Dette skyldes typen arbeid en rørlegger utfører, utstyret de arbeider med og omfanget på prosjektet. Du kan regne med å måtte betale omtrent 600–1000 kr i timen for en rørlegger.

Vanlige prisdrivere for rørleggerjobber

Prosjekter som involverer rørleggere er ofte dyrere enn andre oppussingsprosjekter, og de største utgiftene er knyttet til typen prosjekter de jobber på. Vanlige prisdrivere er:

 • Spesialverktøy og utstyr
 • Materialer og inventar for vann og avløp
 • Legging av membran
 • Flytting, rehabilitering eller endring av vann- og avløpsrør
 • Rørlegging for nybygg, tilbygg og påbygg og trekking av nye rør
 • Varmekabler
 • Flislegging eller andre overflatebehandlinger
 • Baderoms- eller kjøkkeninventar

Legg ut jobben og motta tilbud

Mittanbud samarbeider med bransjen

Vi samarbeider tett med bransjeorganisasjoner og sertifiseringsordninger for å sikre din trygghet. Godkjenninger og sertifiseringer synliggjøres på den enkelte bedrift sin profilside, slik at du kan gjøre et trygt valg når du velger håndverker.

For søknadspliktig arbeid bør du velge en bedrift som har sentral godkjenning for ansvarsrett. Bedrifter uten sentral godkjenning må søke om lokal godkjenning for å utføre søknadspliktig arbeid. Om du er usikker på om prosjektet ditt er søknadspliktig, kan håndverkeren din hjelpe deg med å finne det ut. Du kan se en oversikt over byggeregler hos Direktoratet for Byggkvalitet her.

Alle bedrifter i Norge skal være registrert i Brønnøysundregistrene. På bedriftens profilside på Mittanbud vil det være oppgitt at bedriften er registrert i Brønnøysundregistrene, og hvilke bransjeorganisasjoner de eventuelt tilhører. Du kan også søke opp bedriften i Brønnøysundregistrene for å finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke en bedrift i Brønnøysundregistrene bør du velge en annen bedrift.

Finansdepartementet krever at alle foretak som omsetter for over 50 000 kroner skal sende inn momsoppgaver. På bedriftens profilside på Mittanbud.no kan du se om bedriftene er registrert i momsregisteret eller ikke

Mittanbud fremhever håndverkere som har Mesterbrev. På bedriftens profilside kan du se mestermerket dersom det er en mesterbedrift. En håndverker som er mester gir deg ekstra trygghet som kunde, siden tittelen viser til fagmessig arbeidsmetode og seriøs forretningsdrift. Du kan også sjekke om håndverkeren har Mestermerket i mesterregisteret.

Om du skal bygge eller pusse opp våtrom, er det spesielt viktig at du undersøker om håndverkerne har den rette kompetansen. Du bør sjekke at bedriften følger forskriftene om tekniske krav til byggverk. TEK17 forklarer hvilke krav som skal oppfylles for ulike typer rom, blant annet våtrom.

Fagrådet for våtrom anbefaler også at du skriftlig setter opp alt arbeidet du ønsker å få utført. Tydeliggjør i jobbeskrivelsen hva du forventer av håndverkerne, og sjekk at de er en godkjent våtromsbedrift. Understrek gjerne at arbeidet skal utføres i henhold til byggebransjens våtromsnorm.

Våtromsnormen er en veiledende norm for hvordan våtrom skal bygges og er utviklet av byggebransjen. Det er ingen plikt å følge våtromsnormen, men det er en veiledende oppskrift for hvordan du bør bygge og pusse opp et våtrom i tråd med de lovfestede reglene i TEK17.