Få tilbud fra flere malere

Maler

Å modernisere hjemmet trenger ikke kreve all verden. Tvert imot kan maling gjøre mye. Har du et hus, en leilighet eller annet du skal male kan du få tilbud fra dyktige malere her på Mittanbud

Legg ut jobben og motta tilbud

Dette bør du tenke på før du skal male

Mange velger å male selv - velger du en profesjonell maler sparer du masse tid. Hvem som skal gjøre jobben, pris og beregning av tid er noe du må ta stilling til før du setter i gang med maleprosjektet.

Å pusse opp boligen kan ofte føles som et evigvarende prosjekt. Med noen strøk maling derimot, kan boligen gi et helt nytt og annet inntrykk stilmessig. Dette gjelder ikke bare maling av vegger - man kan også fornye for eksempel kjøkken og/eller bad enkelt ved å male skapdører og fliser. Dette er både en billigere og raskere prosess sammenlignet med å skifte ut inventaret.

Det er vanlig å tenke at alle klarer å male en vegg, og setter i gang med malingen selv. Det høres enkelt ut, men sluttresultatet blir gjerne noe helt annet om du velger en dyktig maler. Å male vegger, lister, dører og det som følger med krever nøyaktighet. Veggene er tross alt noe av det mest synlige i en bolig. Derfor kan det være verdt å velge en dyktig maler til å gjøre jobben. Dette sparer du i tillegg mye tid og planlegging på.

Når du skal male inne er det lurt å gjøre det når det er forholdsvis varmt ute. Malingen tørker raskere på grunn av temperaturen, samt at det er mer behagelig å lufte når det er varmere ute. Maling inneholder kjemikaler som er lurt å ha anledning til å lufte ut uten å få det alt for kaldt. Maler du om våren eller sommeren unngår du dessuten risikoen for heksesot.

Pris på hvor mye en malejobb koster avhenger blant annet av hvor stor jobben er. Gjennomsnittsprisen på malejobber på Mittanbud er i overkant av 25.000 kroner. Høy pris er generelt over 50.000 kroner og lav pris under 10.000. Pris avhenger også av om du velger en sertifisert maler eller ikke. Ofte er det verdt å betale litt ekstra for å sikre et godt sluttresultat med god finish.

For at sluttresultat skal bli bra når du maler er det ofte nødvendig med 2-3 strøk med maling. Hvor lang tid en bør beregne kommer selvfølgelig an på hvor stort område som skal males, hvor nøyaktig man vil ha det og hvor erfaren den som maler er. Ofte er maling noe av det raskeste tiltaket du kan gjøre hvis du vil fornye hjemmet ditt. Å male selv tar ofte lengre tid enn man tror - velger du en profesjonell maler sparer du masse tid.

Slik velger du riktig håndverker

For å få en raskere prosess og motta relevante svar på jobben du legger ut på Mittanbud, er det viktig å ta med informasjon som håndverker trenger.

Når du skal legge ut en malejobb bør du inkludere:

• hva som ønskes å males

• om det er en utendørs eller innendørs malejobb

• eventuelt hvilke rom det gjelder

• omtrent hvor mange kvadratmeter det gjelder

• bilder av det som skal males

Relevant informasjon hjelper håndverkeren å komme med et mest mulig riktig tilbud for jobben.

At malejobben blir gjort nøyaktig til minste detalj er avgjørende for sluttresultatet. Håndverkeren bør ha erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt.

Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no om de er en mesterbedrift og hvilke sertifiseringer de har. Er håndverkeren medlem i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF) har vedkommende mesterbrev og lang erfaring som maler. Dette gir deg som forbruker en trygghet i at jobben blir gjort riktig og at resultatet blir best mulig.

Sjekk også evalueringene håndverkeren har på profilsiden sin på Mittanbud. Hvis ikke håndverkeren har fått evalueringer enda, spør om du kan få referanser fra tidligere arbeid. Dette gir deg større trygghet i å velge en dyktig håndverker til jobben du vil ha utført.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Totalpris avhenger av hvor omfattende jobben er og hva som er inkludert i tilbudet. Du bør alltid be om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å bli enige om den optimale løsningen for deg

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil 5-års garanti. Husk også å sjekke at jobben er ferdig før du betaler.

Gjør hjemmet ditt mer moderne

Legg ut jobb og motta uforpliktende tilbud fra malere til oppussing av boligen din. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å friske opp hjemmet ditt.