50 000 - 200 000 kroner

Hva koster det å isolere?

Her skal vi se på hva det koster å isolere og vise deg hva du bør få med i regnestykket ditt. Noen ganger kan prisen for å isolere være så lav som ca. 50 000. Andre ganger er arbeidet mer omfattende, og du kan risikere å betale så mye som 200 000 kr. Uansett hvilken tilstand huset ditt er i, hjelper Mittanbud deg til å finne en løsning som er så rimelig som mulig.

Bytte tak

Få tilbud fra flere håndverkere

Skal du gjennomføre større prosjekter lønner det seg alltid å få tilbud fra flere håndverkere.

Ulike løsninger for å drenere

Du kan spare mye penger på fyringskostnader ved å etterisolere boligen din. Isolasjonen forhindrer at varmen siver rett ut av veggene, og det anbefales derfor å isolere før du investerer i ny varmepumpe og andre løsninger. Snittprisen ligger som regel på ca. 140 000 kr., men det er likevel mange faktorer som kan gjøre summen mye lavere og høyere.

Sammenligne pristilbud på Mittanbud

Vi hjelper deg med å finne frem til entreprenører med god økonomi, solid erfaring og nødvendig kompetanse. Det er svært enkelt å komme i gang. Det første du må gjøre er å legge ut en beskrivelse av jobben du ønsker å få utført. Basert på disse opplysningene, vil håndverkere som er interessert i jobben ta kontakt med deg. Derfor er det lurt å ha en detaljert beskrivelse.

Etterisolering er et effektivt og energibesparende tiltak som gjør det mer behagelig i hjemmet ditt. Strømregningen blir lavere og du kan nyte et behagelig inneklima. Men hva koster det å etterisolere boligen din? Mittanbud finner svaret for deg og tipser deg om hvordan du finner frem til dyktige håndverkere.

Pris for ulike typer isolering

Det finnes flere måter å isolere huset. Du kan isolere yttervegg, innvendig eller bare loftet. En erfaren entreprenør bør kunne rådføre deg om hvilken løsning som passer best. Det er ikke mulig å si noe på generelt grunnlag, ettersom mange faktorer spiller inn:

  • Alder på boligen
  • Klimaet der du bor
  • Tilstanden på boligen
  • Hvilen type bolig det dreier seg om
  • Hvilken isolasjon som er der fra tidligere

Du bør skrive ned all denne informasjonen i prosjektbeskrivelsen som du sender inn til oss. Dersom du har en spesifikk tidsfrist eller ønsket tidsramme bør du også inkludere datoene i beskrivelsen din.

Entreprenøren kan veilede deg ytterligere

Det lønner seg derfor å få inn entreprenører på befaring for å vurdere hvilke tiltak som er mest hensiktsmessig. Det koster helt klart mindre å bare isolere loftet. I mange tilfeller må imidlertid hele huset etterisoleres, særlig hvis det trekker mye og du har en eldre bolig. Selv om du synes regningen blir for dyr her og nå, så sparer du penger på strøm og oppvarming på sikt. Du kan ha spart inn igjen pengene for isoleringen på noen få år.

Hvilken type isolering du velger, avhenger også om veggene er åpnet eller ikke. Blåseisolering er et godt alternativ som lar deg bevare vegger, gulv og tak i god behold. Profesjonelle håndverkere «blåser» på plass isolasjonsmassen ved å benytte en innblåsingsmaskin. Det koster litt penger, men metoden er svært praktisk.

Innvendig isolering er praktisk når du ikke er redd for interiøret. Det er også hensiktsmessig å velge denne løsningen om ytterveggen er i god stand. Du må imidlertid være obs på at rommet kan bli mindre, ettersom isolasjonen tar mer plass. Konstruksjonen blir også fuktigere og kjøligere, noe som kan føre til sopp.

Spar penger ved å etterisolere og bytte kledning samtidig

Du kan spare penger på å isolere boligen, samtidig som du skifter kledning, monterer vindsperre, bytter vindu og dører. Det kan derfor lønne seg å tenke langsiktig og vurdere hvilket arbeid som kan utføres samtidig. Du sparer endel kroner bare på stillas og arbeidskraft. Entreprenøren er allerede på stedet, kledningen må av og stillaset står der uansett. Du kan be entreprenøren om en vurdering av husets tilstand under befaringen.

Uansett hvor mye arbeid som må utføres, bør du be om å få pristilbudet skriftlig. Du bør også avklare hvilke kostnader som faller utenom tilbudet, slik at du kan ha god kontroll over eventuelle ekstrautgifter, materiellutgifter og lignende. Skulle det oppstå behov for ekstra arbeid og ytterligere tiltak, lønner det seg å dokumentere dette også for å ha kontroll over budsjettet og den endelige prisen.

Det kan fort dukke opp utgifter som du ikke har tenkt over. Det er flere ting som kan gjøre prosjektet mer kostbart, blant annet lang kjørelengde og dermed høy kjøregodtgjørelse. Det kan også dukke opp uforutsette skader når veggene først åpnes, og du bør be håndverkeren om å se etter fuktskader og råte. Dette må i så fall utbedres før arbeidet fullføres.

Forskjellige typer isolasjon har også ulik pris. Tykk isolasjon er som regel mer kostbart enn tynn isolasjon. Du bør imidlertid tenke over hva som lønner seg på lang sikt med tanke på strømutgifter. Det lønner seg å isolere grundig når du først er i gang, ettersom prisen for selve jobben forblir den samme. Håndverkeren vil kunne rådføre deg om du er i tvil.