10 000 kroner - 25 000 kroner

Hva koster det å fjerne en oljetank?

Det korte svaret er at det spørs veldig om du må grave eller bruke gravefrie løsninger, fjerne tilbygg eller brostein. Snittprisen ligger som regel på ca. 14 000, men kan variere fra så lite som 4000 kr. til hele 25 000 kr. Om du må gjenopprette hagen igjen eller bygge ny terrasse når tanken er borte, kommer disse utgiftene i tillegg til prisen for å fjerne oljetank. Her ser vi nærmere på de ulike løsningen og hva de koster, samt hvordan du kan fjerne oljetanken billig.

Fjern oljetanken

Få tilbud fra flere håndverkere

Skal du gjennomføre større prosjekter lønner det seg alltid å få tilbud fra flere håndverkere.

Ulike løsninger for å fjerne en oljetank

Det er ingen vei utenom, før eller senere må oljetanken bort eller tømmes og saneres. Fra og med 2020 er det ikke lengre lov å varme opp bygninger ved hjelp av mineralolje. I tillegg bør gamle oljetanker tas hånd om innen to år etter de er tatt ut av bruk. Etterhvert som folk legger om til nye varmekilder, er det mange som lurer på hva det egentlig koster å fjerne en oljetank.

Prisen på å fjerne en oljetank avhenger av arbeidets omfang, pris for arbeidet, materialer og hvilket utstyr som må brukes. Det er derfor viktig å ha befaring for å få vurdert situasjonen. Ta gjerne kontakt med flere maskinentreprenører og hør hvilke løsninger de kan tilby deg.

Huseiere har som regel to valg: fjerne tanken helt eller tømme, rense og sanere den. Du bør være obs på at tilhørende rør på veggen og dagtanken i stua også må tømmes og fjernes. Det samme gjelder for innvendig oljetank, hvis du har en slik stående i kjelleren din.

Det bores et hull ned i tanken, dersom tanken skal tømmes og saneres uten å fjernes fra tomten. Fagfolkene fører en slange ned i hullet etter at de har bort ferdig, suger ut oljerester og skyller deretter tanken helt ren. Til slutt blir tanken fylt opp med miljøvennlig fyllmasse.

Alt arbeidet skal utføres av godkjente fagfolk, ettersom avfallet er farlig for både deg og miljøet. Du må være oppmerksom på at du ikke må gjøre noen som helst forsøk på å få tanken opp før den er tømt og sanert av en sertifisert bedrift.

Fjern oljetanken billig med anbudsrunde

Du kan spare mange tusenlapper på å ha en anbudskonkurranse. Prisen kan variere fra selskap til selskap, og det lønner seg å be om pristilbud fra flere aktører. Bruker du litt tid på å hente inn anbud, kan du sammenligne de ulike tilbudene og velge den best egnede maskinentreprenøren.

Du er velkommen til å sende inn oppdraget til oss for å få en liste med ulike pristilbud, helt kostnadsfritt. Vi sammenligner prosjektbeskrivelsen din opp mot aktuelle bedrifter og sender deg en liste. Du kan bruke listen som utgangspunkt når du skal be om befaringer og få et endelig pristilbud. De fleste boligeiere kan spare både tid og penger ved å benytte seg av våre løsninger.

Du bør imidlertid passe på at prosjektbeskrivelsen er så detaljert som mulig for å få mer nøyaktig pris. Hvis du er usikker på hvor tanken befinner seg, kan du skrive dette i oppdraget ditt. De fleste maskinentreprenører vil kunne søke seg frem til tankens beliggenhet ved hjelp av moderne teknologisk utstyr.

Ekstra kostnader når du skal fjerne oljetank

Det er viktig å være obs på at det kan koste mer å fjerne oljetanken enn det du i utgangspunktet hadde sett for deg. Dersom hele tanken må bort, trenger du for eksempel fyllmasser til å tette igjen hullet etter den. Noen ganger har oljetanken vært nedgravd i mange år og boligen kan ha skiftet eiere flere ganger. Da er det fort gjort å glemme hele tanken og bygge terrasser eller tilbygg over området.

Det koster mer å fjerne oljetank i slike tilfeller. Ikke bare må du rive eller fjerne hindringene, men du skal kanskje bygge alt opp igjen etterpå. Du må også vurdere om du skal ansette fagfolk til å rydde opp igjen etterpå. Det er viktig å tenke gjennom hele arbeidets omfang og sette opp et budsjett for prosjektet.

Det er også viktig å be om å få pristilbudet for å fjerne oljetanken skriftlig. Ikke bare kan det oppstå misforståelser ved muntlige avtaler, men enkelte tilleggsutgifter blir ofte ikke oppført i et tilbud. Det anbefales å lese gjennom den og spørre om hvilke kostnader som evt. påløper underveis. Be om å få alt skriftlig, inkludert uforutsett tilleggsarbeid. Du kan spare deg for mye bryderi ved sluttoppgjøret ved å passe på å få alt skriftlig.

Det kan bli dyrt hvis du ikke fjerner oljetanken

Du kan fort ende opp med en svær regning hvis du glemmer å fjerne oljetanken i tide. Hvis det er lenge siden du sjekket tilstanden på den, bør du vurdere å handle snarest. Huseieren er alltid ansvarlig for eventuelle oljelekkasjer, noe som kan koste alt fra titusener til hundretusener å ordne opp i. Det er slett ikke sikkert at forsikringsselskapet er villig til å bidra. Lekkasjer kan forsake skader på din eiendom, naboens og den kommunale vannforsyningen og avløpsnettet.

Du bør heller ikke forsøke å brenne vekk oljerestene i tanken istedenfor å fjerne den. Du bør heller ikke tro at tanken er trygg hvis den ikke har vært brukt på flere år. Det kan fortsatt være olje igjen som lekker ut når tanken begynner å ruste. Oljelekkasjer er vanligvis ganske vanskelige å oppdage før det har oppstått større skader. Oljetanker har vanligvis ikke lengre levetid enn ca. 30 år.

Vi hjelper deg med å finne ut hva det koster å fjerne oljetank

Det er enkelt å finne frem til rimeligste løsning for å fjerne oljetank når du legger ut prosjektet ditt på Mittanbud. Ikke bare finner vi frem til aktuelle kandidater basert på pris, men vi foretar grundig kvalitetssikring av utvalget:

  • Kredittsjekk
  • Intervju med ledelse
  • Vurderer referanser

Du kan dermed føle deg trygg på at du er godt i varetatt, og du står fritt frem til å be om pristilbud fra de ulike maskinentreprenørene. Det trenger ikke å bli for dyrt å fjerne oljetanken. Ikke vent til siste øyeblikk eller til oljelekkasjen oppstår. Legg inn prosjektbeskrivelsen din nå for å få tilgang til dyktige maskinentreprenører.