Få tilbud på grunnarbeid

Grunnarbeid

Å utføre grunnarbeid kan være omfattende – usikker på hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse entreprenører som vil hjelpe deg med å ta ditt prosjekt fra fra A til Å.

Start med å beskrive prosjektet ditt

Kom i gang med ditt prosjekt

Dersom du skal sette opp ny konstruksjon på tomten er det svært viktig å få utført et godt grunnarbeid før du setter i gang. Et solid grunnarbeid er en forutsetning for at resten av byggeprosjektet blir vellykket. For å sikre deg at grunnarbeidet blir utført på best mulig måte, bør du planlegge prosjektet nøye og få en dyktig entreprenør med på laget.

På denne siden gir vi deg råd om hva du bør tenke på når du skal utføre ditt prosjekt, i tillegg får du muligheten til å innhente tilbud fra flere entreprenører. På den måten forsikrer du deg om at du velger den beste løsningen.

Dette bør du tenke på når du skal få utført grunnarbeid

Det er en del ting du bør tenke på når du skal få utført grunnarbeid. På Mittanbud kan du legge ut jobben, og vurdere flere entreprenører og bedrifter opp mot hverandre. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Før du setter i gang med grunnarbeidet, kan det være lurt å forsikre seg om at du har tilstrekkelig med plass rundt tomten og i oppkjørselen din for levering av masser. I tillegg må du passe på at underlaget tåler vekten av leveransene, en fullastet bil med betong kan fort veie 30 tonn.

Skulle det være vanskelig tilkomst til huset fra gårdsplass kan det være en god Idé å passe på at gravemaskin/minigraver har mulighet til å komme seg til husveggen. Dersom det ikke er fremkommelighet nok til en gravemaskin vil arbeidet måtte tas for hånd, noe som både er tidkrevende og kan være kostbart.

Har du planer om å få utført større jobber på tomten som for eksempel oppføring av bygg, påbygging, vesentlige terrengendringer, som større utfyllinger, planeringer, gravearbeider og lignende, kreves det at du varsler eller søker til kommunen om tillatelse.

Det er dog ikke alt av tiltak som krever byggetillatelse. Er det snakk om om mindre tiltak på bebygd eiendom vil det være nok å bare melde fra om tiltaket. Om du eksempelvis har planer om å sette opp en frittstående garasje på mindre enn 50 kvadratmeter, trenger du ikke søke om byggetillatelse.

Det er alltid en god ide å finne fagfolk med erfaring fra større prosjekter. På Mittanbud finner du flere entreprenører som kan hjelpe deg med grunnarbeid. Det kan lønne seg å velge en bedrift som har Sentral Godkjenning eller Mesterbrev. Sjekk ut bedriftenes profilside for å se hvilke sertifiseringer hver enkelt har. Her finner du også evalueringer fra tidligere kunder.

Planlegging er viktig i et stort prosjekt som grunnarbeid. Å være involvert i prosjektet fra start til slutt og legge opp en god tidsplan vil gjøre deg tryggere på at prosjektet ditt blir utført i henhold til avtalen.

Ikke glem oppussingsforsikring

Utbygging og oppussing er ofte store økonomiske investeringer, og heldigvis går det som regel bra. En sjelden gang kan det dessverre galt, og da er det godt å være forsikret. Med oppussingsforsikring fra Mittanbud og Tryg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp det som går galt. Les mer om vår oppussingsforsikring.

Slik velger du riktig entreprenør

At grunnarbeid er utført etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet, vær derfor nøye når du velger entreprenør.

Bedriften og entreprenøren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Entreprenøren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få entreprenør på befaring:

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om, er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før entreprenøren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. Sørg for å lese kontrakten nøye før du skriver under, og pass på at prosjektet og hva som er inkludert i prisen er beskrevet i detalj. Slik kan du være sikker på at du har noe å referere til hvis det skal oppstå problemer underveis.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført.

Siste evalueringer

Arbeid Leilighet 52 kvm

Bra kvalitet på arbeidet de utførte. Gjorde ferdig jobben til avtalt tid. Totalt sett veldig fornøyd.

- Erik Qvale

hus renovering

Dyktig og god type å ha med på laget.

- Rodrigo Nelson Medina Rojas

Oppussing rom

Synest det var en god jobb og helt etter forventning som ble gjort

- Marina Silva Bale

Renovere fellestoalett og fellesrom

Vi er veldig fornøyd med jobben som ble gjort og hadde god kommunikasjon underveis. Vi kan anbefale PSS på det sterkeste!

- Stein Gausereide

Sluttføre rehabiliteringsprosjekt (leil. ca 45 m2)

Jobben ble utført til avtalt tid og pris. God kunnskap og effektivt utført. Jeg ønsker å bruke dem igjen

- Rolf Hansteen

Oppussing av 1. og 2. etasje i tomannsbolig

Wal Bygg og Eiendom utførte arbeidet i tomannsboligen vår på en veldig god måte: De er lette å forholde seg til, gir rask tilbakemelding på spørsmål, har utrolig flinke og hyggelige folk, og utfører arbeid av høy kvalitet. De holdt også den stramme tidsfristen vi hadde. Anbefaler dem varmt!

- Mari Thorbjørnsrud

Nytt gulv med varmekabler + sparkling/maling av vegg. Oppstart uke 6.

Miri & co leverte arbeid til avtalt tid og med god kvalitet. Vi utvidet rammene noe underveis da vi fikk gode forslag til løsninger som forbedret våre initielle planer. Jobben endte som en renovering av kjøkkenrommet, inkludert nytt gulv, vegger og tak samt noe arbeid på peis/pipe. Kan trygt anbefale dem til andre kjøkkenjobber og diverse annen oppussing!

- Einar Undlien Wisth

pusse opp 3,5 - 4 kvadrats meter bade

Pålitelige,flinke og snille folk. Noe feil kan oppstå grunnet kommunikasjon men de retter alle feilene opp (ved anmerkning) med smil og uten stress. Jeg opplevde det selv at hvis kunde har rett de ikke prøver å finne "dårlige unnskyldninger" mens de fikser dette med en gang. En strålende og anbefalende gjeng.

- Nikola Dumic

Få tilbud fra erfarne entrepenører

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra bedrifter som har god erfaring med grunnarbeid. På Mittanbud finner du dyktige entreprenører som hjelper deg.