Få tilbud på grunnarbeid

Grunnarbeid

Å utføre grunnarbeid kan være omfattende – usikker på hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse entreprenører som vil hjelpe deg med å ta ditt prosjekt fra fra A til Å.

Start med å beskrive prosjektet ditt

Kom i gang med prosjekt ditt

Solid grunnarbeid er en forutsetning for at resten av byggeprosjektet ditt blir vellykket. Dersom du skal sette opp ny konstruksjon på tomten din er det derfor viktig å få utført et godt grunnarbeid før du setter i gang. Og kilden til godt grunnarbeid er god planlegging. Da må du bruke tid på å uttenke prosjektet nøye og hyre en dyktig entreprenør som du samarbeider godt med.

På denne siden gir vi deg råd om hva du bør tenke på når du skal utføre prosjektet ditt, i tillegg til å innhente tilbud fra flere entreprenører. Slik forsikrer du deg at du velger den beste løsningen.

Dette bør du tenke på når du skal få utført grunnarbeid

Det er en del ting du bør tenke på før du skal få utført grunnarbeid. Mittanbud hjelper deg med å legge ut jobben, og gir deg muligheten til å vurdere flere entreprenører og bedrifter opp mot hverandre. Likevel er det du som må ta de viktige valgene for prosjektet ditt. Her finner du informasjon som kan hjelpe deg.

Før du setter i gang med grunnarbeidet, må du forsikre seg om at du har tilstrekkelig med plass rundt tomten og i oppkjørselen din for levering av masser. I tillegg må du passe på at underlaget tåler vekten av leveransene. En fullastet bil med betong kan fort veie 30 tonn.

Videre, er fremkommelighet viktig. Om det er vanskelig å navigere seg til huset fra gårdsplass er det en god idé å forsikre seg om at gravemaskin/minigraver har mulighet til å komme seg til husveggen. Dersom gravemaskinen ikke har det vil arbeidet måtte tas for hånd, noe som både er tidkrevende og kan være kostbart.

Har du planer om å få utført større jobber på tomten, som for eksempel oppføring av bygg og påbygging? Da kreves det at du varsler eller søker til kommunen om tillatelse. Det samme gjelder vesentlige terrengendringer, som større utfyllinger, planeringer, gravearbeider og lignende.

Men ikke alle tiltak krever byggetillatelse. Om du planlegger mindre tiltak på bebygd eiendom - som en frittstående garasje på 50 kvadratmeter - vil det være nok å bare melde fra om tiltaket og ikke søke om byggetillatelse.

Det er alltid en god ide å bruke fagfolk med relevant erfaring. På Mittanbud finner du flere entreprenører med erfaring fra større prosjekter som kan hjelpe deg med grunnarbeid.

Da kan det lønne seg å velge en bedrift som har Sentral Godkjenning eller Mesterbrev. Sertifiseringer finner du ved å sjekke bedriftenes profilside. Der står det i tillegg evalueringer fra tidligere kunder som også kan være lurt å lese.

Planlegging er viktig i et stort prosjekt som grunnarbeid. For din egen del er det lurt å ha god oversikt over prosjektet og være involvert fra start til slutt. Det er viktig å legge opp en felles tidsplan som gjør deg og håndverkerne trygg på at prosjektet ditt blir utført i henhold til avtalen dere har inngått.

Ikke glem oppussingsforsikring

Utbygging og oppussing er som regel store investeringer som kan få økonomiske konsekvenser. Heldigvis er de fleste vellykkede, men en sjelden gang kan det gå galt. Da er det lurt å være forsikret. Med oppussingsforsikring fra Mittanbud og Trygg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp om noe skulle gå galt. Les mer om vår oppussingsforsikring.

Slik velger du riktig entreprenør

Kvaliteten på sluttresultatet er avhengig av hvordan av grunnarbeidet er utført. Derfor bør du velge en entreprenør som jobber ut i fra gjeldende forskrifter og standarder. Hvordan velger du riktig entreprenør for deg?

Bedriften og entreprenøren du velger avgjør sluttresultatet på prosjektet ditt. For å sikre at resultatet blir optimalt burde entreprenøren ha en god blanding av relevant erfaring, sertifiseringer og gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Den informasjonen finner du på bedriftenes profilside på Mittanbud.no.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Det billigste er ikke alltid er det beste og du burde vurdere prisen opp mot kvaliteten du får. Be også om at eventuelle ekstrakostnader skal spesifiseres i tilbudet fra bedriften.

Det er flere gode grunner til å få entreprenører på befaring. Blant annet for å:

• avdekke eventuelle ekstrakostnader

• få et ordentlig inntrykk av bedriften

• gi entreprenøren et bedre inntrykk av hvordan du vil ha jobben utført

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om, er spesifiseres i tilbudet du får. Det er ofte nødvendig med befaring før entreprenøren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt med entreprenøren som skal utføre jobben din. Du kan lese guiden til hvordan du oppretter Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. Sørg for å lese kontrakten nøye før du skriver under, og pass på at prosjektet og hva som er inkludert i prisen er beskrevet i detalj. Slik kan du være sikker på at du har noe å referere til hvis det skal oppstå problemer underveis.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler entreprenøren. Du burde også alltid be om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført for din egen sikkerhet.

Få tilbud fra erfarne entrepenører

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra bedrifter som har god erfaring med grunnarbeid. På Mittanbud finner du dyktige entreprenører som hjelper deg.