Tips og råd - Skrevet av Martin Grevstad

Derfor er det en god idé å pusse opp badet på høsten og vinteren

Høsten og vinteren er lavsesong for oppussing i Norge. Det kan være godt nytt for deg som har planer om å pusse opp rundt denne tiden.

– Dette er tiden for å gjøre de virkelig gode avtalene, forteller Håvard Bungum administrerende direktør i Mittanbud.

De siste ti årene har han fulgt nordmenns oppussingsvaner tett. Han forteller at historien gjentar seg år etter år. Når bladene begynner å falle fra trærne, faller også andelen nordmenn som skal pusse opp.

– De beste avtalene gjøres ofte på høsten eller vinteren

Hvorfor ikke flere velger å gå mot strømmen og pusse opp om høsten eller vinteren, er noe han har undret seg over i mange år.

Skal du pusse opp badet?

Skal du pusse opp badet?

– Mange håndverkere har mindre å gjøre på denne tiden, det betyr helt enkelt at det er flere dyktige håndverkere som er interessert i jobbene som er tilgjengelig. For deg som velger å pusse opp på denne tiden betyr det større valgfrihet. Min erfaring er at de beste avtalene ofte gjøres på vinterhalvåret, sier Bungum.

Anbefaler å pusse opp badet om høsten eller vinteren

Tall fra Mittanbud viser at perioden vi nå er i er den roligste i løpet av året. Sammenlignet med toppmånedene april, mai og august, er andelen som tradisjonelt pusser opp mellom oktober og mars nesten halvert.

Forklaringen er enkel, tror Bungum.

– Været er helt avgjørende. Mange synes det er enklere å pusse opp når det er varmere i været enn når det regner eller snør ute.

Hvilket rom egner seg best å pusse opp om høsten og vinteren?

– Badet er et rom du kan pusse opp hele året - også om høsten og vinteren.

Hvorfor ikke dra på ferie når du renoverer badet?

Å renovere badet kan ta noen uker. De aller fleste blir derfor nødt til å forlate boligen mens renoveringen pågår. Bungum forteller at han har hørt om flere som kombinerer oppussing av bad på høsten med en ferie. Et konsept han synes er smart.

– Hvorfor ikke bruke tiden til å dra på ferie? Når det er kaldt og surt i Norge, finnes det ikke noe bedre enn å dra til varmere strøk. Og det beste av alt – når du kommer hjem har du et fiks ferdig baderom å glede deg over.