Jobb-id: 2517561, Registrert: 24.03.2020

Utbedring av tak

5268 Haukeland

Vi har oppdaget mangler ved tak lagt i 2015.

Følgende skal utbedres:
1) Takrenner er ikke utført iht. monteringsanvisning. Det mangler egnede skjøtestykke i skjøtene mellom takrennene. Svettbeslaget er ikke ført helt ut til vindskibordet.

2) Lektedimensjon og lekteavstand tilfredsstiller ikke minimumskravene til taksteinsprodusenten. Det er målt stedvis 2,5 cm overlapp mellom takstein. Dette resulterer at de pre-borede hullene er synlig og vann drypper inn.

3) Planavvik mellom sperr er ikke rettet opp, vi måler i overkant av 3 cm høyde forskjell mellom sperrene. Dette resulterer i at steinene ikke ligger skikkelig.

4) Takhette og pipe er ikke tilfredsstille inntekket. Det er brukt wacaflex for å tette overgangene. Wacaflex er lagt oppå taksteinene i topp, slik at vann som renner ned langs takstein kan lekke inn.

5) Det er også observert vanninntrengning i mønespiss.

Annet:
Vi har ca 1 pall med takstein til overs som kan benyttes for å utbedre manglende overlapp av takstein. Det er sprekker både i noen mønestein og i noen vanlige takstein.

Siden dette er en reklamasjons-sak mot tidligere eier er det bare rimeligste tekniske løsning som godkjennes.
Dvs bare utbedring av dokumenterte mangler (listet over), samt minimalt med material kost kan påregnes. Eksisterende takstein skal dermed gjenbrukens i så stor grad det er mulig.

Tak: 132 m2
Stilas: 154 m2 (fra takstrapport)
Antall gjennomføringer: 2 + pipe

Legger ved utdrag fra takstrapport.

Jobbtyper

  • Industri og blikkenslager

    • - Taklegging/-Reparasjon
  • Snekker / Bygningshåndverkere

    • - Taklegging/-Reparasjon

Vedlegg

Ønsker du å få gjort det samme?

Eller er det kanskje andre ting du ønsker å få gjort? Uansett bør du legge ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Legg ut jobb