Ladeboks til elbil

Få tilbud på installasjon av elbillader

Hjemmelader er mer effektivt, brukervennlig og brannsikkert sammenlignet med bruk av vanlig stikkontakt. Få tilbud fra dyktige elektrikere i dag på installasjon av hjemmelader.

Legg ut jobb

Dette bør du vite når du skal installere hjemmelader

Pris, type og hvem som skal gjøre jobben er viktig å tenke på når du skal installere hjemmelader. Her finner du informasjon som hjelper deg å ta de riktige valgene.

Du kan lade elbilen hjemme på to måter, enten ved vanlig stikkontakt eller med en installert hjemmeladeboks. Hvis du velger å installere hjemmelader kan du forvente en raskere, enklere og ikke minst sikrere måte å lade elbilen på. Hjemmelader er anbefalt av både NAF, Norsk Elbilforening og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Med egen ladeboks kan du lade opp bilen betydelig raskere, noe som gjør deg mer fleksibel når det gjelder kjørelengde. Mens lading med vanlig stikkontakt er begrenset til rundt 2,5 kW per time, kan du lade opptil 22 kW per time med en type 2-kontakt. Dette vil i følge Nissan Norge i praksis bety at du med en ladeboks på 6,6 kW og en kurs på 40 A redusere ladetiden til 4 timer i motsetning til 12 timer med stikkontakt.

Lading av elbiler er spesielt belastende for det elektriske anlegget fordi store energimengder skal overføres – og gjerne hver natt. Elektriske anlegg i boliger er ikke beregnet for denne belastningen. Å lade elbilen gjennom et ordinært strømuttak kan sammenlignes med å pumpe bensin gjennom et sugerør. Det går tregt, og i verste fall vil ikke sugerøret tåle belastningen. For å være sikret mot brann, bør alle elbileiere montere et dedikert ladepunkt sikret med separat strømkurs.

Du kan velge å kjøpe hjemmelader og bestille elektriker hver for seg, eller så kan du velge en pakkeløsning ved å bestille hjemmelader direkte av elektrikeren. Pris på kun montering varierer gjerne mellom 6000-10000 kroner, og inkludert hjemmelader vil prisen ligge på mellom 13000-17000 kroner. Prisforskjellen mellom enkel og smart hjemmelader er ikke nødvendigvis stor - å velge smart type kan derfor lønne seg. Installeringen tar ofte mellom 3-4 timer.

Det finnes ulike typer hjemmeladere, og Norsk Elektroteknisk Komite anbefaler Mode 3 med type 2-kontakt eller med fast kabel type 1 eller type 2 for private boliger. Mode 3 type 2-ladere er bygget for å tåle den høye belastningen ladingen fører til over lengre tid.

I tillegg finnes det både enkle og smarte elbilladere. De siste fungerer med RFID-brikke og/eller smarttelefon som lett gir mulighet for tids- og effektivitetsstyring, blant annet mulighet til å starte/avslutte lading, samt måle og bestemme strømforbruk. De har en innebygd kommunikasjonsmodul (GPRS eller Ethernet-tilkobling) for å koble til overvåking eller ladeoperatør.

Elbilladeren skal tåle å bli utsatt for mekaniske belastninger og vanninntrenging. Den skal kunne plasseres hvor som helst, men helst under tak. Vanlig plassering er rett på husveggen ved gårdsplassen eller i garasjen, hvor det kan være fuktig.

Slik velger du riktig elektriker

En god montering av hjemmelader er minst like viktig som en god hjemmelader, vær derfor nøye når du velger installatør.

Selve installasjonen er en viktig del av jobben. Installatøren må kjenne produktet godt for å sikre at du får en optimal løsning. Kun bedrifter, inkludert enkeltmannsforetak som er registrert i Elvirksomhetsregisteret hos DSB har tillatelse til å utføre elektrisk arbeid. For å sikre en trygg installasjon og velge riktig elektriker les mer her.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Totalpris avhenger av merke og modell (hvis du velger installasjon inkl. hjemmelader), og hvor krevende installasjonen er. Be alltid om at ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få installatøren på befaring:

• for å hjelpe deg å finne riktig modell til din elbil
• for å velge optimal plassering
• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader ved installasjonen

• Hvilken type elbil skal hjemmeladeren brukes på?
• Hvor stor ladestrøm ønsker du?
• Hvor langt er det fra sikringsskap til ladepunkt?
• Er det plass i sikringsskap til ny kurs? Send gjerne bilde av sikringsskapet.
• Hva slags ladebehov har du? Hvor mange biler skal lades og hvor langt de kjører til hverdags.

Skriv alltid en kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og elektriker her. Som forbruker har du fem års reklamasjonsrett på både produkt og installasjon.

Pass på at hjemmeladeren er ferdig installert, og klar til bruk. Hvis bestillingen din er inkludert lader skal installatøren også sette av tid til å lære deg hvordan du bruker hjemmeladeren, og hvordan du skal rengjøre og vedlikeholde den. Husk også å be om bruksanvisning.

Evalueringer

Installering av Elbillader

"Veldig fornøyd med arbeidet. Hele prosessen fra å avtale arbeidet til utføring av arbeidet var meget bra. Anbefaler dette firmaet."

- VU Nguyen, 15. nov 2018

Installering av Tesla hjemmelader

"God kommunikasjon og gjennomførelse."

- Ronny Kraft, 20. des 2018

Installasjon av hjemmelader elbil

"Veldig rask og bra jobb til fornuftig pris."

- Marius Fritzman-Larsen, 14. des 2018

Hjemmelader elbil

"Hyggelig og konstruktiv befaring. Jobben ble gjort som avtalt og resultatet ble bra. Litt dyrere enn alternativt tilbud, men kommer til å kontakte dem igjen neste gang."

- Olav Hauge Omtveit, 21. nov 2018

Installasjon av Elbillader

"Installasjon av el-billader. Kom til avtalt tid, effektive og hyggelige folk."

- Lene Aune Brunsvik, 14. nov 2018

Montere elbil lader, stikkontakter, samt bytte termostat for varmekabler

"Bra utført jobb til avtalt tid og pris. Kom på befaring først og ga et skriftlig prisestimat. Estimat samsvarte med fakturaen. En positiv opplevelse."

- Pål Boehler, 30. nov 2018

Prioriter sikkerheten – skaff deg en hjemmelader!

Er du en av de mange norske bilistene som lader elbilen hjemme? I samarbeid med EL-proffen har vi laget fem tips for å gjøre elbillading sikrere og mer effektivt.

 

Lad trygt og raskt med en hjemmelader

Motta uforpliktende tilbud for installasjon av hjemmelader. På Mittanbud finner du elektrikere som hjelper deg med å få installert ladeboks hjemme.