Jobb-id: 2704780, Registrert: 3.09.2020

Utbedring av eksisterende hage

1396 Billingstad

I eksisterende hage ønsker vi å gjøre forskjellige utbedringer samt bygge en utestue mm.

Ønsker å få gjennomført dette i løpet av september / tidlig oktober slik at jeg kan så til plen før vinteren kommer.

Prosjektet er beskrevet i korte trekk under. Se også vedlagte beskrivelser som inneholder bilder.

Område 1
I eksisterende eplehagen er det i dag en slags plen, men veldig ujevn og mye mose. Det er beplantet med 5 eple / kirsebærtre, samt noen bærbusker. Området er ca 15 x 18 meter. Ønskes at området planeres / løfte terrenget 5-10 cm, og at det gjøres "såferdig". Jeg tar selv og sår plen i høst, eventuelt dette inkluderes i arbeidsomfanget. Vurderer også å fjerne noe masse inn mot husvegg for å utvide det flate område.

Område 2
Planere / løfte terreng foran hus. Området er ikke så stort (ca 3x6m), og litt "pukkelrygget". Antar at noe masse kan flyttes fra utestueområdet og hit, og så legges det på et nytt toppdekke for plen. Det er også en 3-trinns trapp her som bør utbedres (løse skiferheller).

Område 3
Dette er i dag eksisterende uteplass belagt med skiferheller og utgang fra stue. I forlengelsen av huset er det en skråning som er beplantet / plen.
Ønsker å bygge sittebenker langs to av husveggene (hjørne på huset). Sittebenker bygges i tre med innebygget putekasse. Ser for meg en løsning med sittebenker i tre moduler; 1 stk 3 m lang med ryggstø + 1 stk ca 60 cm lang. På andre siden av trapp bygges 1 stk ca 140 cm lang.
Ved nåværende uteplass ønsker vi å bygge en utestue på ca 4,5 x 3 m. Tanken er å grave seg litt inn i skråning og fjerne masse på ca 2m x 4,5m i ca 1,5 m høyde. Det må nok pigges litt her, men tror ikke det skal være noe stor utfordring. Nødvendig grunnarbeid utføres før det settes opp mur i ca 1,5m høyde på tre sider mot terreng. Golv i utestue vil fortrinnsvis være skiferheller for at det blir likt med eksisterende uteplass. Synlig mur pusses og males, eventuelt kles med treverk på «innersiden». På topp av mur settes det opp reisverk og tak med frostet/sotet takplater. Vurderer å mure opp peis med pipe i hjørnet eller på kortside. Det bygges sittebenk med innebygd putekasse mot langvegg. Det legges opp strøm til utestue med belysning, 3 doble stikkontakter og varmelamper montert i tak.

Område 4
Bygge en standard treplatting på bakkenivå ca 5 x 4 m, inkl grunnarbeidet. Vurderer levegger / gjerde i ca 1,5 m høyde på to sider. Området har i dag et tynt jordlag over steinfylling, og har en svak helling i terreng mot vei.

Område 5
Drenere i bakkant av hus, ca 25 m. Drenering langs hus i bakkant er ikke utbedret siden bygging på 70-tallet, så vurderer å ta dette nå mens det er maskiner i hagen. Det er en kjøkkenutgang her med en støpt trapp som midlertidig kan løftes vekk. Området har i dag plen, og etter drenering settes dette tilbake til en stand slik at ny plen kan sås.

Jeg har en forholdsvis god formening om hva jeg ønsker, men er interessert i å høre på innspill og forslag til endelig løsning.

Jobbtyper

  • Anleggsgartner og grunnarbeid

Ønsker du å få gjort det samme?

Eller er det kanskje andre ting du ønsker å få gjort? Uansett bør du legge ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Legg ut jobb