Om bedriftene - Skrevet av Claudia Caroline Bajek

– Med hjertet i arbeidet får man gode resultater

Abelkader Hassan Shalabi flyttet fra Palestina og til Norge i 2002. Ung og ambisiøs begynte mureren karrieren i Norge med å legge naturstein i Karl Johans gate. I dag har han tatt fagbrev, og har sin egen bedrift som driver med bygg og anlegg.

– Jeg har spurt kunder om hvorfor de velger meg. De sier at de føler seg trygge med mitt firma, og at det er gode tilbakemeldinger som er mye av grunnen til det.
Abelkader Hassan Shalabi ,
Malibu Bygg og Anlegg

Selgeren fra Mittanbud ville gjerne at Shalabi skulle være med på tjenesten, og hadde tro på at han ville gjøre det bra.

– Jeg husker fortsatt hva han heter, det var Erik. Han ville gjerne treffe meg, så vi møttes på en kafé på Majorstua, og jeg signerte kontrakten over en kopp kaffe!

Og håndverkeren er veldig fornøyd med tjenesten. Det har hjulpet han med å starte opp for seg selv, med bedriften Malibu bygg og Anlegg. Jobbene renner inn, og han har måttet si nei til flere henvendelser.

Les også: Østlandet Keramiske - en femstjernes suksess!

– Når jeg utfører en jobb, gjør jeg det med hele mitt hjerte – ikke noe tull, forteller Shalabi.

Ildsjel i håndverkerbransjen

Shalabi er en mann som brenner for sitt fag, og kunne ikke tenke seg å gjøre noe annet.

– Bygg og anlegg er noe jeg har vært interessert i helt siden jeg var barn. Jeg har arvet det fra min far. Han lærte meg mye.

De beste jobbene syns han er de som inkluderer flislegging og totalrenovering.

– Når jeg utfører en jobb, gjør jeg det med hele mitt hjerte – ikke noe tull. Det er først når jeg selv er helt fornøyd at jeg kan være sikker på at kunden blir fornøyd.

Hver jobb Shalabi gjør, behandler han som det var hans eget hus han jobbet med. Han understreker hvor viktig det er å være tålmodig, og å strekke seg litt ekstra for folk.

– Et prosjekt er ikke ferdig før kunden er fornøyd. Jeg sjekker opp pris på materialer og sammenligner kvaliteten. Jeg passer på å gi en god pris, for jeg gjør ikke det her for å bli millionær.


Les også: Håndverkeren som klatret seg til topps

Behandler alle kunder med respekt

Shalabi forsøker å hele tiden å holde fokus på å være hyggelig og ha tålmodighet med folk han møter.

– Jeg prøver å ta vare på kundene mine så godt jeg kan. Folk har for eksempel ofte spørsmål om jeg kan fikse noe mer småtteri, og det tar jeg meg tid til. Det er bare hyggelig.

Han er også opptatt av å behandle alle kunder med respekt, særlig de eldre som kanskje ikke henger like mye med i utviklingen og teknologien.

– Jeg utførte et prosjekt for en kunde på over 80 år. Det samme spørsmålet dukket opp flere ganger, og jeg svarte på det hver gang. Jeg kan ikke bli sur eller irritert, jeg må ta det med ro og svare godt

Fornøyde og trofaste kunder

– Jeg har spurt kunder om hvorfor de velger meg. De sier at de føler seg trygge med mitt firma, og at det er gode tilbakemeldinger som er mye av grunnen til det.

I skrivende stund har Malibu Bygg og Anlegg fem av fem stjerner på sine 30 evalueringer.

Legg ut oppussingsjobben

Legg ut oppussingsjobben

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.